En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, bugün yeni güvenlik özelliklerini Türkiye için aktif etti. Facebook’a Yeni Güvenlik Özellikleri Geldi!
Facebook’a Yeni Güvenlik Özellikleri Geldi!
2004 yılında kurulan platform Facebook‘un şu anda milyonlarca kullanıcısı mevcut. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Meta güvenlik iyileştirmeleri yapmaya başlamıştı. Şimdi ise bu iyileştirmelerinin bir parçası olarak iki yeni özelliğini Türkiye‘de kullanıma sundu. Platformdaki yeni özelliklerden birincisi Facebook Koruması Özelliği olmakta. Söz konusu bu özellik kötü niyetli kişiler tarafından hedef alınma riski yüksek olan insan hakları savunucuları, gazeteciler ve hükümet yetkilileri gibi kişiler için tasarlanmış bir program. Ayrıca gelen ikinci yeni özellik ise Facebook Profil Kilitleme. Bu özellik sayesinde kullanıcıların arkadaşları olmayan kişilerin profillerini kısıtlı olarak görmesini sağlamakta.
Ek olarak Meta, seçilmiş yetkililer gibi belirgin kişilerin kampanyalarının sosyal medya platformlarında kötü niyetli kişilerin bilincinde. Bu sayede ilk olarak 2018 yılında sunduğu Facebook Koruması özelliğini bu yılın sonuna kadar Türkiye‘nin de içinde bulunduğu 50 ülkede kullanıma sunmakta. Ayrıca bu özelliğe uygun hesaplar, program hakkındaki bilgi bildirimlerle karşılaşmaktalar. Ek olarak programa kaydolan hesaplar için iki faktörlü kimlik doğrulaması uygulaması zorunlu olmakta.
Peki bu Facebook Profil Kilitleme nedir? Bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların arkadaşları olmayan kişiler içerikleri sınırlı bir şekilde görebilmekte. Söz konusu özellik aktif ise profil ve etiket onayı etkinleşmekte. Ayrıca profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı, paylaşılan gönderiler, fotoğraflar ve hikayeler yalnızca arkadaşlar tarafından görünebilmekte.
Facebook Profil Kilitleme Nasıl Açılır?
- Adınızın altındaki *** simgesine tıklayın.
- Profili Kilitle’ye basın.
- Profilini Kilitle’ye tıklayın.
- Önceki sayfaya dönmek için Tamam’a tıklayın.
Peki siz bu yeni özellikler hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca Facebook platformunu kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.