2022 Asgari Ücreti Belli Oldu! 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücreti Belli Oldu! 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör, A Haber’de açıklamalar yaptı. Asgari ücret hakkında beklentilerimizi arttırdı demek yanlış olmaz. Güngör, asgari ücretin minimum 3.800 TL olabileceğini belirtti. 2022 Asgari Ücreti belli oldu mu?

2022 Asgari Ücreti Belli Oldu mu?

2022 Asgari Ücreti belli oldu

TÜİK’in yapmış olduğu açıklamalar ışığında Türkiye, son 12 ayda %20’ye dayanan bir enflasyonla karşı karşıya. Kurdaki hızlı yükseliş ve enflasyondaki artış, dar ve orta gelirli hanelerin geçimini zorlaştırmaya devam etmekte. Bu gelişmeler sonrasında alım gücünü koruma amacı ile finansal önlemler alınacağı konuşulmakta.

Hükümetin son günlerde yapmış olduğu açıklamalar, asgari ücrete büyük bir zammın yapılacağını göstermekte. AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, bu konuda asgari ücretin ‘en azından insani bir şekilde yaşama seviyesine’ getirileceğini açıklamıştı. Söz konusu seviyenin ne kadar olduğu şimdilik bilinmemekte. Bunun yanında bugün A Haber’de ilgi çeken bir açıklama yapıldı.

Ciddi oranda zam beklenmekte

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör, asgari ücretin dolar kuruna vurulduğunda 80 – 90 dolarlık bir erime yaşadığını belirtti. Güngör bunun ardından herkesin ’45 yılın en yüksek zammını’ beklediğini belirterek bu zam hakkında ‘%35-40’ gibi bir orandan bahsedildiğini ifade etti. Bu da asgari ücretin net 3.800 TL civarında olabileceğine işaret ediyor.

Bununla birlikte hükümetin prim anlamında iş verene de destek olmasının beklendiği söylendi. Peki yaşanan bu gelişmeler hakkında siz ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Asgari ücrete zam yapılsa nolur ki herşeye zam geliyor yani kısacası %40 verip %99 geri alıyor Siteniz çok güzel yazılarınızın devamını bekliyoruz Bir kaç sorum olucakdı yardımcı olursanız çok memnun olurum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir