2021 Yılı Dünyada En Büyük Kripto Vurgunu Yapan Şirketler!

2021 Yılı Dünyada En Büyük Kripto Vurgunu Yapan Şirketler!

0

Blockhain analiz şirketi Chainalys, yeni bir haber ile geldi. Şirket, haberinde 2021 yılı dünyada en büyük kripto vurgunu yapan şirketlerin listesini paylaştı.

2021 Yılı Dünyada En Büyük Kripto Vurgunu Yapan Şirketler!

2021 Yılı Dünyada En Büyük Kripto Vurgunu Yapan Şirketler!

Kripto paralar son yıllarda oldukça popüler. Popülerliği sayesinde de dünyanın her yerinde bu yöndeki suçlar arttı. Bir yatırım aracı olmasına ek olarak bir yandan da hükümetler tarafından sıkça eleştirilen ve kısıtlamalara uğrayan kripto paralar, büyük dolandırıcılıkların da en büyük kaynaklarından biri.

Chainalys, dünya genelinde kripto piyasaları üzerine incelemeler yapmakta ve raporlar yayınlamakta. Son raporu ise 2021 yılında yaşanan kripto dolandırıcılıkları üzerinde oldu. Konu hakkında detaylı bir rapor yayınlayan Chainalys’in raporunda en fazla dikkat çeken detay ise, ülkemizde gündem olan Thodex’in raporda yer alması.

Thodex vurgunu, geçtiğimiz yılın nisan ayında Türkiye’de gerçekleşti. Ayrıca bu vurgun 2021 yılında gerçekleştirilen en büyük kripto para vurgunu olmakta. Thodex tarafından yapılan kripto para vurgununda yaklaşık 400 bin kullanıcı yaklaşık 2 milyar dolar dolandırıldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Savcılık, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de olduğu tüm sanıkların Binance’e para aktardığını belirlemişti. Daha sonra Binance ile iletişime geçen yetkililer, 30 milyon 100 bin 78 liraya el koydular.

Thodex’ten sonra en büyük kripto para vurgununu 57 milyon dolar dolandırarak AnubisDao oldu. Yayınlanan rapora göre 2020 yılında 7,8 milyar dolar büyüklüğünde olan kripto suçları, 2021 yılında katlanarak 14 milyar dolara yükseldi. Kripto piyasasının işlem hacmi de 2020 yılına göre büyük bir yükseliş yaşayarak 15,8 triyon dolar oldu. 

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca kripto para kullanmakta mısınız? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir