Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır? e-Devlet Başvuru

Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır? e-Devlet Başvuru

0

Türkiye genelini ilgilendiren vergi borcu yapılandırması hakkında son zamanlarda yeni gelişmeler mevcut. Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifi ile 9 Haziran 2021 tarihinde 7326 sayılı Kanun niteliğinde 31506 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Söz konusu kanun teklifinin kabulü sonrası akıllara şu sorular gelmeye başladı. Peki Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? Ayrıca vergi borcu yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Bu yazımızda sizler için detaylı ve örneklerle anlattık.

Vergi borcu yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda kanunun kabul kabulü gerçekleşti. Ayrıca yürürlüğe girmesi ile birlikte, 30 Nisan 2021 tarihi ve öncesi beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarının yanında 2021 yılına göz önünde bulundurulduğunda 30 Nisan 2021 tarihi dahil tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları yapılandırılmakta.

Bunun yanında sigorta primi, GSS primleri, emeklilik keseneği. Ayrıca işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi de bu kapsamda. Gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları yürürlüğe giren kanun kapsamında yapılandırılmakta.

Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?

Vergi borcu yapılandırma ile ilgili birden fazla yöntem mevcut. Aralarındaki en hızlı olanı ise hiç şüphe yok ki e-Devlet. Ayrıca buna ek Gelir İdaresi Başkanlığı‘nın resmi internet sayfasından başvuru yapma da denenebilir. ilk başta buradan Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine ya da dilerseniz buradan e-Devlet sayfasına giriş yapın. Sonrasında 7326 Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunundan faydalanabilme için ‘Kullanıcı Girişi’ alanından giriş yapmanız ya da e-Devlet ile giriş yapmanız istenmekte.

Bu adımlardan sonra sisteme girince vergi borcu yapılandırması için form dolduracaksınız. Çıkan formu sorunsuz doldurunca başvurunuz tamamlanmakta. Bunun yanında şahsen veya posta ile Sosyal Güvenlik Merkezlerinden birine borç yapılandırması için başvurabilmektesiniz.

Ayrıca haberimize konu olan söz konusu kanundan yararlanabilme için süre mevcut. 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru işleminizi yapmanız gerekmekte.

Örnek yapılandırma başvuru videosu;

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir