Mars Projesi İçin Kritik Adım Atıldı! NASA, Dünya’ya Getirecek

Mars Projesi İçin Kritik Adım Atıldı! NASA, Dünya’ya Getirecek

0

NASA, ABD’nin uzay programından sorumlu. Mars 2020 projesi kapsamında elde ettiği kaya ve toprak çeşitlerini analiz etmekte. Fakat NASA‘nın bu konuda daha iddialı bir konuma gelmek amacıyla bir girişimi mevcut. Mars yüzeyinden alınan örnekleri Dünya’ya getirmek için adım attı. Mars Projesi İçin Kritik Adım!

NASA, yaklaşık olarak yedi yıllık bir çalışmanın sonunda Rover tipi uzay aracı Perseverance ile Marsa ini yaptı. Şirket hız kesmeden çalışmalarını sürdürmekte. Mars’ta bulunan ekibin kontrollerinde sorun bulunmazken, gezegende yaşam olup olmadığı konusundaki araştırma devam etmekte.

Mars Projesi İçin Kritik Adım! Parçalar Dünya’ya Gelecek

Mars Projesi İçin Kritik Adım

Perseverance aracı Mars’a iniş yaptı ve önümüzdeki yıllarda orada yaşamın olup olmadığını incelemekte. Ekibin bulduğu kaya parçaları ve benzeri maddeler, özel olarak hazır hiper-steril kaplar sayesinde korunaklı. Bunun yanında yeni edinilen bilgiler konuyla ilgisi olan herkesi heyecanlandırdı. Parçalar kapsamlı bir biçimde araştırılması için Dünya’ya getirecekler.

Mars Sample Return Mission adı verilen Mars’tan dönüş görevinde ikinci bir uzay aracı gönderilmesi planlanıyor. Perseverance ile buluşacak araç iniş sonrsı, örnekleri aldıktan sonra Mars’ın yörüngesinden ayrılarak yeniden Dünya’ya dönecek.

Uçuşun hayata geçirilmesi adına NASA, Northrop Grumman ile 84,5 milyon dolar karşılığında bir sözleşmeye imzaladı. Mars’a gönderilen araca güç sağlamak adına hizmeti mevcut Mars Ascent Propulsion System (MAPS), Grumman’ın desteğiyle faaliyette.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizimle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir