TikTok Satılıyor mu? Almak İsteyen Sürpriz İsim

TikTok Satılıyor mu? Almak İsteyen Sürpriz İsim

0

TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki durumu hakkında yeni gelişmeler hali hazırda yaşanmaya devam ediyor. Birkaç firmanın kısa süre önce TikTok’u satın almak istediği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise doğrudan bağlantı kurulmayan Oracle ve TikTok arasında bir görüşme olduğu yönünde yeni iddialar ortaya çıktı. TikTok Satılıyor mu?

Oracle ve TikTok arasında görüşme! TikTok Satılıyor mu?

Oracle ve TikTok görüşmesi! TikTok Satılıyor mu?

Geçtiğimiz günlerde edinilen yeni bilgilere göre TikTok’u satın almak isteyen yeni ve ilk defa teklif sunan bir şirket devreye girdi. ByteDance’in 90 gün için Amerikalı bir şirkete TikTok’u satması gerekiyor. Oracle, Amerika’nın yazılım konusunda söz sahibi firmaları arasında bulunan  bu ana kadar satın alma ile ilgilendiği ifade edilen üçüncü Amerikalı şirket oldu.

TikTok’un ABD Başkanı Donald Trump tarafından yasaklanma kararından sonra öncelikle Microsoft’un TikTok’u satın alacağı yönünde iddialar gündemi fazlasıyla meşgul etmişti ve sonrasında Microsoft resmi blog yazısı ile bu görüşmelerin gerçekleştiğini onaylamıştı. Kısa bir süre sonra Microsoft kurucusu Bill Gates tarafından TikTok’un alınmaması gerektiği ile ilgili açıklamalar gelmişti.

Microsoft kısımından sonra TikTok ile mevcut durumda daha bağlantılı olan Twitter’ın TikTok ile görüşmeler yaptığı iddia edilmişti. Nitekim şimdi de üçüncü bir isim olarak Oracle ve TikTok arasında görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.

Halen daha TikTok’un tamamen mi satın alınacağı yoksa sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çalışmalarının mı alınmak istendiği bilinmiyor. Satın alma görüşmeleri devam etsede bu konuda net bir bilgi henüz bulunmuyor. Bununla birlikte ne kadarlık bir ödeme yapılmaya hazırlandığı da yine merak edilen ve henüz cevaplanmamış olan konular arasında yerini koruyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir