2022 Elektrikli Audi E-Tron GT Tanıtıldı! İşte Detaylar

2022 Elektrikli Audi E-Tron GT Tanıtıldı! İşte Detaylar

0
2022 elektrikli Audi E-Tron GT

Hızla gelişmekte olan elektrikli otomobil sektörüne Audi yeni modeliyle sağlam bir giriş yaptı. Dört kapısı ve alçak tavanı olan E-Tron GT, yıllardır üretilen Audi modellerinin dışına çıkıyor. Ayrıca Porsche Taycan gibi güçlü rakiplerine meydan okuyor. Fiyat ve teknoloji göz önünde bulundurulduğu zaman, lüks otomobillerin üst sıralamasında olacağı anlaşılıyor. 2022 elektrikli Audi E-Tron GT tanıtımını yaptılar.

Alman markası, elektrikli otomobillerin öncüleri olan Model S ve Taycan modellerine rakip olmak istiyor. Ayrıca sportif görüntüsü ve günlük kullanım kolaylığı ön planda. Ana yapı taşlarını Porsche ile paylaşan bu model J1 Performans Platformunda üretecek.

2022 elektrikli Audi E-Tron GT

2022 elektrikli Audi

E-Tron GT iki farklı şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. İlk olarak performans odaklı olan RS ve sonrasında standart versiyon. Her iki versiyon da iki vitesli şanzımana sahip tamamen elektrikli bir motorla gelecek. Daha yüksek şarj hızlarına izin veren Audi’nin yeni 800V elektrik mimarisini içerirken, 86 kWh pil Avrupa şartlarında öngörülen 488 km WLTP (Dünya Çapında Uyumlu Hafif Ticari Taşıtlar Test Prosedürü) aralığı için uygundur.

Tanıtım içerisinde pratiklik konusunu vurguladılar. Ayrıca Alçak yapısıyla geniş bir tavan boşluğu sunan otomobil, konforlu bir şekilde dört kişiyi içerisinde bulundurabiliyor. 405 litrelik bagaj hacmine sahip olan E-Tron GT, içten yanmalı motorun olmamasından faydalanarak önde de 85 litrelik bir bagaj hacmi bulunmakta. Dış tasarımda sportif görünüme sahip olan model büyük tekerleklere ve uzun bir dingil mesafesine sahip. Arka kısımlarında belirgin lambalara “Quattro Blisters” adını veriyor.

Aracımız deri içermeyen iç mekan seçeneği ve dönüştürülmüş pet şişelerle sürdürülebilir üretilmiş koltuk seçenekleri mevcut. Ayrıca E-tron GT’nin iç tasarımından sorumlu ekip üyesi Markus Däsch, “Ekip olarak, performans ve konforu birleştiren bir Gran Turismo yarattık” diyor. Bunun yanında Lüks teriminin elektrikli mobilite alanında değiştiğini gösteren sürdürülebilirlik ve verimlilikle şekillenen bir otomobil olarak tanımlıyor.

Elektrikli Audi E-Tron GT fiyatı

Aracın başlangıç fiyatı 99 bin 900 dolar. Ek paket ve eklentileriyle birlikte aracın fiyatı 139 bin 900 dolara kadar çıkabiliyor.

Peki siz Elektrikli Audi E-Tron GT özellikleri ve fiyatı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir