1000 beygirlik Alfa Romeo geliyor!

1000 beygirlik Alfa Romeo geliyor!

0

Alfa Romeo Giulia, 2016 yılından beri yollarda. Şık tasarımı ile sedan otomobiller arasında öne çıkan Giulia için şimdiden yeni nesil çalışmaları da başlamış durumda. Yavaş yavaş yaşlanmaya başlayan şık sedan otomobil için şirketin CEO’su tarafından sürpriz bir gelişme paylaşıldı.

Alfa Romeo Giulia, 2025 yılında elektrikleniyor

Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato, Giulia’nın 2025 yılında tam elektrikli bir otomobil olarak yoluna devam edeceğini doğruladı. Imparato ayrıca model gamının tepesinde yer alan Quadrifoglio’nun ise 1000 beygir güce sahip olacağını belirtti.

Giulia Quadrifoglio bu rakamlarla birlikte mevcut modelin neredeyse iki katı kadar güç üretecek. Dört tekerlekten çekişli olarak sunulması beklenen modelde Granturismo Folgore’da yer alan üç elektrik motorlu düzene sahip olabilir.

Giulia’nın detayları henüz netlik kazanmazken en az açıklanan menzil rakamı ile birlikte araçta en az 100 kWh’lik bir bataryanın görev yapması bekleniyor. Diğer yandan elektrikli Giulia, 800 V’lik mimariye ev sahipliği yapacak. Bu da bataryların oldukça kısa sürede şarj olabileceği anlamına geliyor.

Yeni modelin giriş versiyonunda 350 beygirlik bir motorun sunulması bekleniyor. Veloce versiyonu ise 800 beygirlik bir kurulum ile karşımıza çıkacak. Markanın CEO’su ayrıca Giulia’nın ayrıca 700 kilometreye kadar menzil sunacağını da ifade ediyor. Tüm bu performans verileri ile birlikte Alfa Romeo Giulia’nın elektrikli güç ünitelerinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanacağını söyleyebiliriz.

2027 yılına kadar tüm model gamını elektrikli modellere aktarmayı planlayan Alfa Romeo, 2026 yılında da elektrikli Stelvio’yu piyasaya sürmeyi planlıyor. 2027 yılında ise Porsche Taycan ve Tesla Model S’e rakip olacak daha büyük bir sedan otomobilin ürün gamına eklenmesi bekleniyor.

Alfa Romeo, elektrikli araçlara geçiş sürecini oldukça hızlandırmış durumda. Şirket yakın zamanda elektrikli otomobil piyasasında oldukça iddialı olmak istiyor. Peki siz Alfa Romeo’nun elektrikli otomobilleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. İlgili videoyu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak: https://shiftdelete.net/1000-beygirlik-elektrikli-alfa-romeo-geliyor

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir