OPPO Yeni Navigasyon Algoritması Çalışmalarına Başladı

OPPO Yeni Navigasyon Algoritması Çalışmalarına Başladı

1
OPPO Yeni Navigasyon Algoritması

OPPO yeni navigasyon algoritması üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiğini açıkladı. Üzerinde çalışılan bu teknoloji sayesinde navigasyon sistemleri 1 metreye kadar doğru konum gösterebilecek.

Akıllı telefonlarda kullandığımız GPS teknolojisi günümüzde tam olarak yeterli olamıyor. Uzun yıllar boyunca navigasyon sistemleri için elimizdeki tek çözüm de GPS idi.

Şimdiler de navigasyon sistemlerinin ilerleyip gelişmesi devam etmekte. Son olarak OPPOChina Mobile ile sıkı şekilde birlikte çalışmaya devam ediyor. Birlikte çalışmanın sonucunda faydalı bir gelişmeye adım atmak üzereler.

OPPO yeni navigasyon 1 metreye kadar doğru

OPPO yeni navigasyon 1 metreye kadar doğru

Dev şirket söz konusu teknoloji sayesinde 1 metreye kadar doğru konum verebilecek. Yeni RTK sisteminde GPS’ten, akıllı telefon kulelerinden, akıllı telefonun içindeki hız ölçer, jiroskop ve anten gibi teknolojilerden de yardım alıyor.

Şu anda arama ve haritalama çalışmalarında kesin sonuç elde edebilmek pek kolay değil. OPPO ve China Mobil ikilisi ise yeni teknolojilerinin gelecek yıldan itibaren Çin’de kullanılabileceğine inanıyor. Çin dışında hangi ülkeler de bu uygulamanın çalışabileceği ise şimdilik bilinmiyor.

Her geçen yıl gelişen teknoloji ile birlikte birçok ülke bu önemli veileri kendi elinde tutabilmek istiyor. Özellikle navigasyon ve 5G gibi teknolojiler sık sık ulusal güvenlik tartışmalarında da gündeme geliyor. Bu konuya örnek olarak Rusya kendi GPS’ini geliştirmişti.

Mevcut bulunan GPS’in yerini yeni gelen RTK sistemi almayacak. Sadece tamamlayıcı bir teknoloji olarak sunulacak. Bu özelliğe sahip telefonları ilk olarak 2021 yılında piyasada göreceğiz.

Gelişim aşamasında olan bu teknoloji ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Ülkelerin ulusal güvenliklerini korumak amacı da güttüğü be girişimler hakkında fikirlerinizi alt kısımdan yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 24 Ekim 2020

    Türkiye’de de bu konu ile ilgili bir çalışma ilerleyen zamanlarda gerçekleştirile bilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir