Fotoğrafların Sahte Olup Olmadığını Gösteren Site

Fotoğrafların Sahte Olup Olmadığını Gösteren Site

0

Sosyal medya kullanıcılarının pek çoğu her gün onlarca sahte görsele maruz kalmakta. Gördükleri görseller doğru bile olsa kullanıcılar şüphe ile yaklaşıyor. Bu konuyu kökünden temizleyecek bir önerimiz var. Fotoğrafların sahte olup olmadığını gösteren site ile sizlerde şüphe duyduğunuz görselleri taratıp gerçeğe ulaşacaksınız. Söz konusu site internet geçmişinde benzer görselleri karşınıza çıkartabilmekte. Ayrıca fotoğrafın fake olup olmadığını anlama için sizde bu siteyi ücretsiz kullanabilirsiniz.

Fotoğrafların Sahte Olup Olmadığını Gösteren Site

Fotoğrafların Sahte Olup Olmadığını Gösteren Site
Fotoğrafların Fake Olduğunu Öğrenme

Yalan haberler, küresel çapta büyük bir sorun olmaya başladı. Sosyal medya sayesinde hızla yayınlan, profesyonel şekilde kurgulanmış bazı içerikler, insanları çok ciddi derecede aldatabilmekte. Binlerce sahte fotoğraf yüzünden pek çok haber saptırılıyor ve algı yönetimi yapılıyor.

Sosyal medyayı sadece bireysel olarak kullanan kişilerin pek çoğunun güveni sarsılmış durumda. Çok tartışmalı, gündeme oturan bir haberin gerçekliğini sorgulamak için gereken şey vicdanımız değil, gerçeklerin kendisi olmalı. İnternetin ortaya çıkardığı sorunu, yine internetin içerisinde yer alan bir araç çözüyor.

Fotoğrafların Fake Olduğunu Öğrenme

TinEye.com, şüphe duyduğunuz herhangi bir görselin, fake olduğunu anlama için internet ortamında ilk olarak nerede yer aldığına yakından bakmakta. Bunun için sosyal medya sitelerinden arındırılmış bir arama sistemine sahip olan site, saniyeler içerisinde milyonlarca görseli tarayıp, sizin yüklediğinize benzeyenleri karşınıza getiriyor. Ek olarak fotoğrafın fake olup olmadığını anlama yapılmakta. Sıralamanın tepesinde her zaman görselin ilk ortaya çıktığı site yer alıyor.

Bunlara ek olarak, eğer ilgili görselde herhangi bir oynama ya da manipülasyon yapıldıysa, orijinal görüntü ortaya çıktığı için, neyin doğru, neyin gerçek olduğunu anlama da mevcut. Bir haber doğrulamaktan ziyade, ilgili görselleri aratarak, kaynak doğrulaması da yapılabilmekte.

Peki siz fotoğrafların Fake Olduğunu Öğrenme hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca görsellerin sahte olup olmadığını daha önce araştırdınız mı? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 27 Mayıs 2022

    işe yarıyor çok beğendim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir