Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı Ne Durumda?

Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı Ne Durumda?

0

Son yıllarda ülkemizde yapımlarına devam edilen hızlı tren hatları, konforlu ve hızlı ulaşım sunmakta. Bir şehirden başka bir şehre kısa sürede ve rahat bir şekilde ulaşım sağlanmakta. Yüksek hızlı trenlere bir yenisi daha eklenmeye hazırlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Balıkesir-Osmaneli-Yenişehir-Bursa Hızlı Tren Hattı inşaatında tünel açma çalışmalarının hızla devam ettiğini duyurdu.

Bursa Yüksek Hızlı Tren

Geçtiğimiz aylarda yeniden inşaatına başlanan bu dev proje, bittiği zaman Bursa’ya ekonomik anlamda katkı sağlayacak. Yüksek hızlı trenin hat uzunluğu 201 kilometre iken, tren hattında 7 istasyon mevcut.

Gürsu, Yenişehir güzergahını takip ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak müselles hat ile Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattına bağlanacak ve Bursa da Hızlı Tren ağına dahil olacak.

TOGG seri üretime ne zaman başlıyor? adlı yazımızda ilginizi çekebilir.

Bursa yüksek hızlı tren hattının hedefi yılda 30 milyon kişi!

Tüm bunların yanında Bursa’nın batı bölümünde bulunan TEKNOSAB, Karacabey istasyonlarından geçerek Balıkesir’e ulaşacak. Böylece, Bursa-Balıkesir arasında da demiryolu bağlantısı hizmete alınacak.

Proje kapsamında, 20 bin 706 metre uzunluğunda 18 adet tünel. Ek olarak 545 metre uzunluğunda 4 adet demiryolu köprüsü inşa edilme durumu mevcut. Ayrıca 2 bin 445 metre uzunluğunda 3 adet viyadük. Bunun yanında 5 bin 495 metre uzunluğunda 24 adet köprü inşası planı var. Bursa hızlı tren hattı ile yılda 29.9 milyon yolcunun seyahat etmesi ve 59.7 milyon ton da yük taşınması öngörülüyor.

Önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamlanması beklenen projenin tasarruf beklentisi şu şekilde;

“2024-2050 yılları arasındaki 26 yıllık projeksiyonda; zamandan 4,3 milyar TL, karayolu bakım ve işletmesinden 585 milyon TL, hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü, doğa ve yeşil arazi maliyeti, biyolojik çeşitlilik, toprak ve su kirliliği gibi dışsal faydalardan 10,5 milyar TL olmak üzere hızlı tren hattının tamamlanmasıyla toplam ekonomik tasarruf 15,4 milyar TL olmakta.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Yüksek hızlı trenlerin ülkemizde yaygınlaşmasını nasıl karşılıyorsunuz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir