Blog Yazarak Para Kazanmak! Blogdan Para Kazanma

Blog Yazarak Para Kazanmak! Blogdan Para Kazanma

3
Blog Yazarak Para Kazanmak! Blogdan Para Kazanma

İnternetten para kazanma ve Blogdan Para Kazanma ile ilgili bir çok yazı ve makale okumuşsunuzdur, birçoğu sizden ya yatırım için paranızı istemiştir yada çok az bir ücret kazanabileceksinizdir. Blog Yazarak Para Kazanmak ve Blog açarak para kazanma ise internetten para kazanma yolları arasındaki herhangi bir yatırım gerektirmeyen bir yol. Aslına bakarsanız internetten para kazanmak isteyen herkesin yapmasını da tavsiye edebileceğim bir iş olduğunu söyleyebilirim.

  • Hangi Konularda Yazacaksınız
  • Blog İsmi Belirleme
  • Tema Bulma ve Düzenleme
  • Yazı Yazma ve Etiket Ekleme
  • Trafik Çekme, Tıklanma Arttırma
  • Blogunuza Reklam Alma

1. Hangi Konularda Yazacaksınız 

Yapmanız gereken ilk şey kendinize bir konu belirlemek, hangi konulara ilgi duyuyorsunuz veya hangi konularda yazı yazmak istersiniz ? Benden bir tavsiye almak isterseniz, teknoloji haber tarzında yazılar yazmanız mantıklı ve güzel olur. İnternette ki olayları takip ederek de kendinize yazı yazacak konular bulabilirsiniz. Bu sayede Blog Yazarak Para Kazanmak ve Blogdan Para Kazanma için ilk adımı atmış olacaksınız.

2. Blog İsmi Belirleme, Blog Yazarak Para Kazanmak

Hangi konuda yazı yazacağınıza dair konu bulduktan sonra ilk işiniz Bloogger a girip kendinize bir blog açmak. Bu blogu açarken başta belirlediğiniz konunuzu göz önünde bulundurarak bir site ismi belirleyin. Site ismi bizim için her şey dir, kaliteli ve şık bir site isminiz olursa bir giren bir daha sitenize girebilir ve siteniz hafızalara kazınır.

3. Tema Bulma ve Düzenleme

Bir markette veya bakkalda olduğunuzu düşünün, canınız bir şeyler istiyor ama ne olduğunu sizde bilmiyorsunuz, dikkatlice etrafa raflara bakıyorsunuz ve baktığınız bu raflar ne kadar derli toplu düzenliyse sizin ilginizi o kadar fazla çekecektir. Bizim raflarımız ve tezgahımızda temamız, anasayfamıza giren bir internet kullanıcısı karşısına çıkan güzel görüntü sonrası blogumuz da daha çok durarak farklı yazılara da tıklayacak dır. 

Kendiniz için güzel bir tema seçmek isterseniz Ücretsiz ve Mobil Uyumlu Blogger Temaları yazımıza girip bakabilirsiniz. Tema düzenlemeyi tam olarak bilmiyorsanız Buraya tıklayarak da Tema düzenleme videomuzu izleyebilirsiniz.

4. Yazı Yazma ve Etiket Ekleme

Birinci maddede, hangi konu hakkında yazı yazacağınızı nasıl belirlemeniz gerektiğinden bahsetmiştim, konunuzu belirledikten sonra en önemli yerlerden birine geliyoruz, yazı yazmak .. Yazı yazmanın göründüğü kadar basit bir iş olmadığını sizde kendinize özgün yazılar yazmaya başladığınız zaman anlayacaksınız. Öncelikle söylemem gereken şey kesinlikle farklı sitelerden yazılar alıp bire bir kopyalayıp bir yazı oluşturmamanız gerektiğidir. Çalıntı içerik yükleyerek sitenizi geliştirmeyi düşünecek olursanız çok büyük bir yanılgıya uğrar ve adsense den de reklam alamazsınız.

Bu dediklerimi göz önünde bulundurarak yapmanız gereken şey yaklaşık olarak 3-4 tane sizin konunuz da yazı ve haber paylaşan site bulup bu siteleri sürekli takip etmek. Bu örnek aldığınız sitelerdeki yazıların konularıyla ilgili sizlerde yazı yazarak sitenizi geliştirebilirsiniz. Unutmayın! konu başlıklarından ilham alarak yazı oluşturmalısınız kesinlikle çalıntı makale yazmayın.

5. Trafik Çekme, Tıklanma Arttırma

Bu konu hakkında geniş çaplı bir yazı oluşturup sitemizde paylaşmayı düşünüyoruz çünkü bu 6 madde içerisinde en önemlisi bence Trafik Çekme. Blogunuzu ilk açtığınız zamanlarda belki 5 belkide 10 kişi anca girip yazılarınıza bakacaktır. Sizin bu sayıyı arttırmanız için yapmanız gereken şey tabi ki de sosyal medyayı kullanmak olmalıdır. Twitter, İnstagram ve hele ki Facebook’u doğru kullanırsanız günlük tıklanmalarınız 5-10 dan 500-1000 lere çıkabilir. 

Yapmanız gereken ilk şey siteniz ile bağlantılı bir Instagram ve Twitter hesabı açmak. Oralardan sürekli yazılarınız ile ilgili şeyler paylaşıp sitenize trafik çekmek. Trafik çekme işleminde en önemli yeri ise Facebook üstleniyor, Facebook da ki binlerce üyesi bulunan gruplar ve sayfalara üye olarak sizde o kısımda yazılarınızın linklerini paylaşarak trafik çekebilirsiniz. Blogdan Para Kazanma! Tek dikkat etmeniz gereken şey günde 6-7 taneden fazla link paylaşmamanız, aşırı link paylaşımında bulunursanız Facebook bunu spam olarak algılaya bilir ve bir daha linklerinizi Facebook ve Instagram da paylaşamazsınız.

6. Blogunuza Reklam Alma! Blog Yazarak Para Kazanmak

Reklam alabileceğiniz onlarca site olduğunu biliyor muydunuz ? Açıkçası ben ilk zamanlarda bilmiyordum fakat araştırarak bir çok site daha keşfettim. Öncelikle tabi ki tercihimiz Adsense olacaktır, Adsense başvurmak birazcık zor olsa da reklam alabilirsiniz. Kendinize özgün yazılarınız ve birazda trafiğiniz varsa adsense başvurup reklam talebinde buluna bilirsiniz. Adsense Alternatifi Reklam Veren Siteler yazıma girerek de adsense den reklam alamazsanız eğer bu siteleri kullanarak reklam alabilir ve para kazana bilirsiniz.

Evet, yukarıda altı maddede anlattığım yöntemleri sizlerde düzenli bir şekilde yaparsanız, kesinlikle Blogdan Para Kazanma işlemini başarıyla gerçekleştireceksiniz. Bu konudaki gelişmelerinizi alt kısımdan yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Bende Blog Yazarıyım Daha Yeni Açtım Şimdiden Sayfam 100.000 Tıklanmaya Ulaştı Eski Blog Yazarlarındanım O Yüzden Bu Makale Bu İşi Yapmayanlar İçin Çok Büyük Ve Güzel Öneridir.
    Benim Sizlere Tavsiyem Blogger Üzerinden Ücretsiz Blog Sayfası Açıp Yazmaya Başlayın.
    Elbette Bir Gün Tutacaktır Sayfanız.

  2. http://www.guncelkonuu.blogspot.com siteme göz atabilir bana soru sorabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir