Akdeniz’deki Zehirli Bitki Tüm Koronavirüs Varyantlarını Engelliyor!

Akdeniz’deki Zehirli Bitki Tüm Koronavirüs Varyantlarını Engelliyor!

0

Bilim insanları Akdeniz çevresinde bulunduğu bilinen ölümcül havuç üzerinde bir araştırma yaptılar. Araştırmanın sonucunda bu zehirli bitkiden elde edilen Thapsigargin (TG)’nin, kısacası antiviral ajanın COVID-19 varyantlarını engellediği öğrenildi. Akdeniz’deki Zehirli Bitki Tüm Koronavirüs Varyantlarını Engelliyor!

Akdeniz’deki Zehirli Bitki Tüm Koronavirüs Varyantlarını Engelliyor!

Akdeniz'deki Zehirli Bitki Tüm Koronavirüs Varyantlarını Engelliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok kişinin ölümüne yol açan COVID-19 hala hayatımızda. Ayrıca yoluna tek devam etmiyor, eni varyantlarıyla birlikte devam ediyor. Ancak birçok bilim insanı yaptıkları bilimsel çalışmalar ile birçok alanda virüsle mücadele ediyorlar.

COVID-19 virüsünü engelleyebilmek için dünyanın her kesminde bilimsel araştırmalar doğrultusunda birçok önemli çalışmalar yapılmakta. Şimdi ise yeni bir haber geldi. Ölümcül havuç’ adı verilen zehirli bir bitkiden elde edilen Thapsigargin (TG) olarak bilinen antiviral ajanın, COVID-19 varyantlarının aktivitesini bloke ettiği ve engellediği keşfedilmekte. Ayrıca söz konusu araştırma Virulence dergisinde yayınlandı. Araştırmaya göre Thapsigargin (TG), konakçı hücrelerdeki virüslerin artmasını engelleyerek bağışıklığı tetiklemekte. Ek olarak Delta varyantı dahil birçok COVID-19 varyantına karşı etkili olduğu ve engellediği düşünülmekte. Ancak araştırma yeni yapılmadığı için Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron isimli varyanta karşı etkisi bilinmemekte.

Thapsigargin (TG) isimi antiviral ajanın bazı influenza virüsünün aktivitesini engellediği önceden keşfedilmişti. Bilim insanlarının varyantlar üzerinde yaptıkları incelemeler ve testler sonucunda olumlu sonuçlar aldı. Ayrıca araştırmacılar konu ile ilgili bir açıklamada bulundular. “En üretken enfeksiyon grubu olan (Alpha-Delta) ko-enfeksiyonunda, TG ile hazırlanmış hücrelerden elde edilen birleşik viral RNA, bir kontrol maddesi ile tedavi edilen hücrelere kıyasla %99,6 oranında düştü. Ayrıca, TG’nin aktif enfeksiyon sırasında üç varyantın replikasyonunu inhibe etmede etkili olduğunu gösterdik” cümlelerini kullandılar.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir