Öncelikle ”Bahar Detoksu Nedir?” sorusunun cevabı ile başlayalım. İlkbahar mevsiminde bedeni zararlı maddelerden ve toksinlerden arındırmak için yapılan beslenme programına bahar detoksu adı verilmektedir. Kısa zamanlı olarak uygulanan bu detoks, özellikle mevsimsel kilolardan kurtulmak için tercih edilmektedir. Bu detoksu özel kılan yönü ise kullanılan malzemelerin bahar mevsiminde yetişmesidir. Ayrıca bu detoksun asıl amacı zayıflamak değildir. Amaç; bedenin tüm toksinlerinden kurtulmasını sağlamaktır. Söz konusu detoks, ödem atma ve yağ yakımı gibi birçok etkilere sahiptir. Peki bu ”Bahar Detoksu Nasıl Yapılır?” İşte bu sorunun cevabına yazımızın devamında yer verdik; keyifli okumalar.
Bahar Detoksu Nedir? Bahar Detoksu Nasıl Yapılır?
İlk olarak her detoksta olduğu gibi bu detoksta da hatırlatılması gereken bazı noktalar var. Öncelikle bünyeden bünyeye farklı sonuçlar alabileceğinizi unutmamalısınız. Bu yüzden bahar detoksuna başlamadan önce diyetisyen ve beslenme uzmanından destek almanız tavsiye edilmektedir. Bu sayede daha doğru ve kalıcı sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Bahar Detoksu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kronik rahatsızlığınız varsa ya da düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, bu detoksu uygulamayın.
- Alerjik ve hassas bir bünyeniz varsa detoksa başlamadan önce doktorunuza danışın.
- Hamileler ve emziren anneler, doktor onayı olmadan detoksu uygulamamalıdırlar.
- Detoks programları yetersiz beslenmeye sebep olabileceği için, 1 haftayı geçecek şekilde süreli uygulanmamalıdır.
- Tek tip beslenmekten kaçınmalısınız. Detoks boyunca tüketeceğiniz sebzeleri ve meyveleri çeşitlendirmeyi unutmayın.
- En önemli nokta su alımıdır. Bol miktarda su içmeyi aksatmayın.
- Kullandığınız yağ olarak olabildiğince zeytinyağını tercih edin.
”Bahar detoksu yapılırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun cevabını öğrendiğimize göre sırada nasıl uygulayacağımız var. İşte ”bahar detoksu nasıl uygulanır?” sorusunun cevabı;
Bahar Detoksu Uygulaması
- Kahvaltıdan Önce: Büyük sürahinin içine rendelenen bir parça zencefil, taze limon dilimleri, taze nane yaprakları koyarak karıştırın. Hazırladığınız karışımdan 1 bardak aç karnına olmak üzere için. İsterseniz hazırladığınız bu karşıma az miktarda bal ekleyebilirsiniz.
- Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta veya 4 yemek kaşığı lor peyniri, büyük bir kase yeşillik, 1 adet salatalık, 1 adet domates, 1 adet kapya biber. Ayrıca içecek olarak taze sıkılmış meyve suyu veya bitki çaylarını içebilirsiniz. Ek olarak uyguladınız bu detoks boyunca siyah çay tüketilmesi önerilmemektedir.
- Ara Öğün: 1 bardak kefir veya 1 kase ev yoğurdu, ek olarak 2-3 adet çilek.
- Öğle Yemeği: 1 tabak haşlanan sebze yemeği, 1 kase yoğurt ve 4 yemek kaşığı bulgur pilavı.
- Ara Öğün: 3 adet badem veya ceviz içi, 1 su bardağı çilekli-naneli detoks suyu, 1 kase az yağlı yoğurt.
- Akşam Yemeği: 1 kase çorba ve bir büyük kase salata.
- Ara Öğün: 3 adet çilek ve 1 fincan yeşil çay.
- Çilekli Naneli Detoks Suyu: Büyük bir sürahinin içerisine su doldurun. Sonrasında sürahinin içerisine 5-6 adet çilek ve taze nane yaprağı ekleyip karıştırın.
- Ayrıca hazırladığınız bu detoksları gün içinde tüketin ve mümkünse 1 gün içinde bitirin.
Peki siz bu bahar detoksu ile ilgili haberimiz düşünmektesiniz? Ayrıca daha önce hiç bu detoksu uyguladınız mı? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.