2022 Avrupa Ödülü’nün Sahibi İzmir Oldu!

2022 Avrupa Ödülü’nün Sahibi İzmir Oldu!

0

Avrupa Konseyi Parlamentler Meclisi 1995 yılından beri her yıl Avrupa idealini destekleyen en faal şehri seçiyor. Seçim sonucunda ise seçilen şehre bir ödül veriliyor. Bu yıl da seçim yapıldı ve ülkemizden bir şehir birinciliğe imza attı. 2022 Avrupa Ödülü’nün sahibi İzmir oldu.

2022 Avrupa Ödülü’nün Sahibi İzmir Oldu!

Avrupa’da yaşayan vatandaşlar arasındaki ilişkinin geliştirilmesi açısından önemli görülen Avrupa Ödülü bu yılki sahibine kavuştu. Verilen ödül kapsamında özel bir madalya ve kupa veriliyor. Ek olarak seçilen şehirden şanslı bir genç, Avrupa kurumlarında burslu eğitim hakkı elde ediyor.

Avrupa sınırları arasında bulunan şehirlere verilen en prestijli ödüllerden birisi ödülün bu seneki sahibi ülkemizden. AKPM, ödül için bu yıl boyozu ve bombasıyla ünlü olan şehrimiz İzmir’i seçti. 

İzmir, 15 Ocak tarihinde Avrupa ödülü için adaylık başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Başvurunun sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açıklamada bulunmakta. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanılmakta; İzmir, sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde geliştirdiği yönetim anlayışı ve hizmetleriyle bu ödülü almayı hak etmekte. Daha sonra ise İzmir’in ilk beşe kalan finalistlerden biri olduğu açıklanmakta.

Dün İzmir’in listedeki diğer adayları geride bırakarak AKPM tarafından Avrupa Ödülü’ne layık görüldüğü bilgisi geldi. İzmir ile birlikte son beşe kalan şehirler arasında Almanya’dan Bamberg ve Ingolstadt, Litvanya’dan Palanga, Polonya’dan Boleslawiec ve Ukrayna’dan Ternopil bulunmaktaydı.

Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir