1300 Yıllık Faili Meçhul Cinayet Sonunda Aydınlatıldı!

1300 Yıllık Faili Meçhul Cinayet Sonunda Aydınlatıldı!

0

Tarihin en gizemli ölüm olaylarından biri olaydan 1300 yıl sonra çözüme kavuştu. Uzmanlar konu ile ilgili açıklamaları yaparak olay perdesini çözdüler. 1300 Yıllık Faili Meçhul Cinayet Sonunda Aydınlatıldı!

1300 Yıllık Faili Meçhul Cinayet Sonunda Aydınlatıldı!

1300 Yıllık Faili Meçhul Cinayet Sonunda Aydınlatıldı!

Bilim insanları bilinen en eski faili meçhul cinayet olan olayı nihayet çözüme kavuşturdular. 2002 yılında Ningksia Huy Özerk Bölgesi’ndeki inşaat işçileri bir mezar alanını gördüler. Uzmanlar tuhaf bir yapıya sahip mezar alanında çalışma yaptılar ve 2009 yılında toplam 11 ceset buldular. Ancak bu cesetlerden bir tanesi diğerlerinden farklıydı. Çünkü bu cesede ait kalıntılar, mezar alanından 14 metre yüksekte bulunmakta. Ek olarak bu ceset diğer cesetlerden 700 yıl gençti. Fakat bilim insanları bu kişinin bir mezar hırsızı olduğunu ve mezar alanından eşya çalmak için bölgeye geldiğini düşünmekteler. Sonunda ise yaşadığı bir olay sayesinde ölmüş olduğunu düşünmekteler. Fakat yapılan çalışmaların sonunda olayın gerçek yüzü ortaya çıktı.

Bilim insanları, bu ilginç ölümün mantığını anlayamamışlardı. Çünkü hırsız, mezara gömülen eşyalara yakın değildi. Kısacası 1300 yıl önce gerçekleşen olay tuhaftı. Bu sebeple de uzmanlar çalışmalarına devam ettiler ve detaylı bir kemik incelemesi yaptılar. İncelemeler sonucunda olayla ilgili gerçek ortaya çıktı. Cesedin kafa bölgesinde, bıçak gibi bir malzemenin yol açtığı yaralanma izleri bulunmakta. Araştırmaların sonunda cesedin kafa bölgesindeki kesiklerin ölüme yol açmayacağı öğrenilmekte. Bu sebeple de ceset kalp veya akciğer gibi hayati bir organına yara almakta. Ayrıca uzmanlar kaburga kemikleri üzerinde inceleme yapmaktalar. Ek olarak bazı kaburga kemiklerinde yara izleri buldular. Sonuç olarak gizem çözüldü. 1300 yıl önce bir mezar alanının 14 metre yukarısında bulunan adamın ölmediği, öldürüldüğü anlaşıldı.

Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir