Twitter’dan Türkçe Altyazı Desteği Geliyor!

Twitter’dan Türkçe Altyazı Desteği Geliyor!

Popüler sosyal medya platformu Twitter Perşembe günü yeni bir duyuru yaptı. Yaptığı duyuruda  Sesli Tweet’lere altyazı desteği eklediğini açıkladı. Ancak şu anlık desteklenen diller kısıtlı sayıda. Twitter’dan Türkçe Altyazı Desteği Geliyor!

Twitter’dan Türkçe Altyazı Desteği Geliyor!

Sosyal medya devi Twitter, Perşembe günü bir duyuru yapmıştı. Söz konusu olan duyuruda  Twitter’ın artık sesli Tweet’ler için altyazı desteğini getirdiğini açıkladı. Bildiğiniz üzere platform ilk olarak Haziran 2020‘de sesli Tweet özelliğini başlatmıştı. Fakat ilk çıktığı zamanlarda azı kullanıcılar tarafından altyazılar olmadığı için eleştiriye maruz kalmıştı.

iOS kullanıcıları sesli bir Tweet paylaştıklarında altyazıları görebilmekteler. Fakat şu anlık  kısıtlı sayıda dil desteği sağlanmakta. Sesli Tweet’lerde desteklenen diller şu şekilde; İngilizce, Japonca, İspanyolca, Portekizce, Türkçe, Arapça, Hintçe, Fransızca, Endonezyaca, Korece ve İtalyanca. Ayrıca altyazı desteklenen dillerde otomatik olarak oluşturulmakta. Kullanıcılar sesli tweet’teki altyazıları görmek için Tweet penceresinin sağ üst köşesindeki CC simgesine tıklayabilir veya dokunabilirler. Fakat altyazılar sadece güncellemeden sonra atılan Sesli Tweet’lerde görünür.

Ayrıca Sesli Tweet’ler özelliği başlatıldığında, Twitter’da erişilebilirlik için özel bir ekip olmadığı bilinmekte. Bunun yerine, çalışanların erişilebilirlik özelliklerini eklemesi için gönüllü olmaları gerekmekteydi. Ancak şirket bu durumu çözerek, Eylül ayından erişilebilirliğe odaklanmak için ekipler oluşturduğunun duyurusunu yapmakta.

Twitter‘ın küresel erişilebilirlik başkanı Gurpreet Kaur yaptığı açıklamada, “Twitter’ı herkese erişilebilir kılmak için devam eden çalışmalarımızın bir parçası olarak iOS’a sesli Tweet’ler için otomatik altyazılar sunmaktayız. Hâlâ erken olmasına ve ilk başta mükemmel olmayacağını bilsek de, hizmetimiz genelinde erişilebilirliği genişletmek ve güçlendirmek için attığımız birçok adımdan biri ve gerçekten kapsayıcı bir hizmet oluşturma yolculuğumuza devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Twitter platformunu kullanıyor musunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık