Google Podcast iOS Uygulaması Güncellendi!

Google Podcast iOS Uygulaması Güncellendi!

Popüler sosyal medya uygulaması Google Podcasts ‘in iOS‘ta “Şu An Çalınan” kullanıcı arayüzü yeniden tasarlanmakta. Yeni dizayn sayesinde öneriler engellenebiliyor. Özellikel geçtiğimiz haftalarda podcast endüstrisinde gelişmeler yaşansa da, Google sessiz kaldı. Google Podcast iOS Uygulaması Güncellendi!

Google Podcast iOS Uygulaması Güncellendi!

Söz konusu yeniliklere ek olarak, Google Podcasts, iOS’ta “Şu An Çalınan” ekranını da yeniden tasarladı. Ayrıca önerileri engelleme özelliğini geniş ölçüde kullanıma sundu.

Yenilenen “Şu An Çalınan” ekranı ilk olarak 2021‘in başında Android cihazlarda aktif hale getirilme durumu mevcut. Google, zaman çizelgesi temizleyicisini bölüm adının altında görünmesi şekilde taşımakta. Oynat/duraklat ve geri sar/atla düğmeleri ise söz konusu bölümü takip etti. Şimdi ise sırada yeni bir kalp düğmesi ile öneriler kısmı var.

Genel olarak, bunların Now Playing UI‘sını modern olmaya yardımcı olduğunu ve şimdi iOS‘ta kullanıma sunulan ayarlar olduğu belirtiliyor. Son günlerde Google Podcasts ‘in 2.0.10 sürümü ile Android tarafından güncelleme gelmişti. Söz konusu bu güncellemedeki arayüz artık iOS için de kullanılabilme durumu mevcut.

Söz konusu olan yeniden tasarımın, ek kontrolleri barındırmak için yapıldığı ifade ediliyor. Kısacası “kalp” Google’a “önerilerinizde buna benzer daha fazla bölüm” göstermesi konusunda yardımcı olacak. Ek olarak, menüden Podcast’lere “Daha az göster” seçeneğine ve abone olmadığınız içerik için yalnızca deneme amaçlı “Önerilerden gösteriyi engelle” ye sahip olabileceksiniz.

Ayrıca Google Podcasts ‘lerde yaptığınız tüm özelleştirmelerin tam geçmişini “Google Etkinliğim” sayfasında görebilme durumunuz mevcut. Söz konusu bu özellik ayrıca “Keşfedin” sekmesini özelleştirmenize ve beğenmediğiniz şovları ve bölümleri kaldırmanıza da yardımcı oluyor. Geçm,i zamanlarda Google Podcasts’te önerileri ayarlamanın bir yolu yoktu. Yeni güncelleme ile beraber söz konusu bu sorun ortadan kalkıyor. 

Söz konusu uygulama ve güncelleme ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık