Facebook Müzik Gelir Paylaşımı Özelliği Geliyor!

Facebook Müzik Gelir Paylaşımı Özelliği Geliyor!

Popüler sosyal medya platformu Facebook’tan yeni bir haber geldi. Gelen habere göre Facebook Müzik Gelir Paylaşımı özelliği geliyor. Söz konusu yeni özellik sayesinde videolarda lisanslı müzikler kullanılarak gelir elde edilecek. Ayrıca şirket, 60 saniyeden fazla videolar paylaşılarak gelir elde edilen bu özelliğin müzik endüstrisinde türünün ilk örneği olduğunu belirtmekte. Ek olarak başka hiçbir platformun, içerik oluşturuculara bu miktarda bir gelir sunmadığını söylemekte.

Facebook Müzik Gelir Paylaşımı Özelliği Geliyor!

Meta, dün yeni bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamasında içerik oluşturucularını ilgilendirmekte. Şirket, Facebook’taki içerik oluşturucuların lisanslı müzik kullanarak paylaştıkları videolar sayesinde para kazanabileceklerini belirtti. Orjinal adı Music Revenue Sharing  yani Müzik Gelir Paylaşımı adı verilen bu özellik ile birlikte; hem içerik oluşturucular hem de müzik haklarına sahip kişiler para kazanabilecekler.

Gelen açıklamaya göre bir içerik oluşturucu Facebook’ta paylaştığı videoda 60 saniye ve daha uzun süreye sahip bir lisanslı müzik kullanırsa yayın içi reklam gelirleri sayesinde videolardan para kazanabilecekler. Ayrıca şirket konuyla ilgili ayrıntılar hakkında çok bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Fakat içerik üreticilerin bazı videolardan %20 gelir payı alacağını belirtti.

Ayrıca Meta, söz konusu özelliğin hem müzik endüstrisinde hem de sosyal medya platformlarında türünün tek örneği olduğunu belirtti. Ek olarak hiçbir platformun içerik üreticilere bu miktarda bir gelir modeli sunmadığından bahsetti. Bu özelliği kullanarak gelir kazanmak isteyen içerik üreticilerin Facebook’un yayın içi reklam şartlarını ve para kazanma uygunluk standartlarını karşılamaları gerekmekte. Ayrıca videoda kullanılan şarkının Facebook’un Lisanslı Müzik kitaplığında yer alması zorunlu.

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca Facebook platformunu kullanmakta mısınız? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık