SpaceX İnsanlı Uzay Görevi, Olumsuz Şartlar Nedeniyle Ertelendi

SpaceX’in İnsanlı Uzay Görevi

SpaceX, son zamanlarda fazlasıyla fırlatma gerçekleştirmekteydi. Ve son olarak ikinci astronotlu görevini ertelemek mecburiyetinde kaldı. Bu mecburiyetin nedeni olarak ise yüksek rüzgar hızı ve olumsuz hava koşulları gösterildi. SpaceX İnsanlı Uzay Görevi olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmiş oldu.

Uzay çalışmaları göz önüne alındığı zaman son yıllarda özel firmalar daha çok yer almaya başladı. Bu firmaların en tanınanlarından biri de tabi ki sizin de bildiğiniz SpaceX. Amerikalı firma daha önce astronotlu bir görev dahi gerçekleştirmişti.

Firma bugün gerçekleştireceği ikinci insanlı görevini ise rüzgar ve hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle ertelemek zorunda kaldı. SpaceX son dönemde roketlerini oldukça yoğun şekilde kullanıyordu.

SpaceX İnsanlı Uzay Görevi

Uzaya gitmek için kullanılan Falcon 9 roketleri yeniden kullanılabilir bir yapısı bulunmakta. Fırlatma işlemi ilk seferde yapıldıktan sonra, uzaktan erişim gemisine geri döner ve yeniden kullanılmaya hazırlanılır. Yüksek rüzgar hızı ve yağışlı hava nedeniyle geminin zamanında belirlenen noktaya gidemeyeceği ortaya çıktı.

Kısa süre önce firmanın CEO’su Elon Musk’ın Covid-19 testi yaptırmıştı ve ilginç sonuçlar alınmıştı. Normal şartlar altında proje görevlileri Covid-19 riski taşıyorsa görevler erteleniyor ancak bu ekibin Musk ile teması olmadığı açıklandı.

Öte yandan Musk’ın test sonuçları negatif bile gelse Kennedy Uzay Merkezi’nde yapılacak olan kalkışa kabul edilmesi beklenmiyor. Bu konuda oldukça ciddi kısıtlamalar ve düzenlemeler bulunduğu biliniyor.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık