Instagram Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

Instagram Fake Hesap Nasıl Anlaşılır

Sosyal medya hesaplarının çoğunda çeşitli sebeplerden açılmış sahte kullanıcılar vardır. Bizde yazımızda instagram fake hesap nasıl anlaşılır? sorusunu bu yazımızda yanıtladık. Fake hesap öğrenme adımlarını sizler için sıraladık. Gelin detaylara bakalım.

Instagram Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

Instagram Fake Hesap Nasıl Anlaşılır

Popüler platform Instagram üzerinden pek çok defa tanımadığınız kişi veya hesaplardan takip isteği gelmekte. Takip isteği atan kişinin fake olup olmadığını anlamayı sizin gibi neredeyse herkes ister. Bu hesapların çoğu iletişime geçmek isteyecekleri hesapları rahatsız ederler. Bizde yazımızda instagram fake hesap nasıl anlaşılır? Bunu başlıklar halinde ele alalım.

1) Profil Fotoğrafları

Sahte hesap açan kimselerin profil fotoğrafları genel olarak yüzleri belli olmayacak şekilde olur. Yada ünlülerden birinin fotoğrafı da olabilir. Fotoğraf fake mi değil mi anlamanın yolu basittir. Google görsellerde söz konusu fotoğraf aratılarak çözüme ulaşmak mümkündür.

2) Profil Bilgileri

Profil bilgileri genelde hiç yoktur. Olsa bile paylaşılan içeriklerle alakası olmayan tarzda bilgilerdir. Fake hesap profilleri bolca uyumsuz bilgi içerikleri barındırır. Örneğin her bir paylaşımda alakasız konumlar paylaşılabilmekte.

3) Profil İsimleri

Profil kısmında mevcut olan isimler genel olarak sık kullanılan isimler olur. Ayrıca kafiyeli isimlerde kullanılmakta. Bunun dışında kendileri gibi takipçileri de farklı isim ve içeriklere sahiptir.

4) Hesabın Kullanımı

Fake hesap kullanımlarına dair belirli deliller vardır. İlk olarak instagramın oldukça sık kullanılan hikaye özelliğini çok sık kullanmazlar. Pek çok instagram kullanıcısı anlık olarak bulundukları durumları hikaye özelliğinde paylaşır. Fakat fake hesaplarda bu görülmemekte. Ayrıca fotoğraf sayısının az olmasıda bir etkendir. Yine de bu hesabın fake olduğunu tam göstermez. Ancak dikkat edilmesi gereken bir konudur.

5) Takipçi Sayısı

Takipçi sayısı belli ölçülerde sahte hesap olup olmadığını ortaya çıkarabilmekte. Elbette her takipçi sayısı olan sahte hesaptır diyemeyiz. Bu durumu ayırt etmede takipçilerin birbirinden farklı niteliklerde olması ve bazılarının bariz sahte hesap olduğunun açık olması bu konuda yardımcı olabilmekte.

Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

Fake hesap anlama
  • Tersine görsel arama ile ilgili profilde kullanılan fotoğrafların başka bir kişiye ait olmadığını araştırabilirsiniz.
  • Doğrulanan hesap statüsü olup olmadığını kontrol edin.
  • Fotoğrafların sahte olması.
  • Takipçilerinin profillerinin içeriklerinin kötü olması.
  • Hikaye kullanımlarının olmaması.
  • Fotoğraflarını beğenenlerin değişik isimleri olması.
  • Pek paylaşım içermemesi.
  • Sahte konum paylaşımları gerçekleştirmesi.
  • Hesabın aktif olarak kullanılmaması.
  • Paylaşımlarının ve etkileşimlerinin doğal olmaması.
  • Hesapların bot olup olmadığını tespit eden araçları kullanabilirsiniz.

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Kapattırılır?

Instagram’da fake hesap nasıl kapattırılır; fake hesap kapattırmak doğrudan mümkün değildir. Belirli bir ticari amaç gütmüyorsa, dolandırıcılık yapmıyorsa, suç işlemiyorsa; istediği görselleri kullanabilmekte ve Instagram hesabı oluşturabilmektedir. Ayrıca bu noktada ünlü olan kişiler parodi hesapları kapattırarak, sadece kendi hesaplarının kalması için başvuru yapılmaktadır. Fakat yukarıdaki kıstasları içermediği için kapatma kararı uygulanmamıştır.

Instagram’da fake hesap ya da normal bir hesap kapattırmak için; Suç içermesi İçerik ihlalinin bulunması olması gerekmektedir. Ek olarak Instagram’da fake ya da gerçek bir kişinin hesabının kapatılması mümkün değildir.

Fake hesap anlama yolları yazımızda sizlere anlattık. Fake hesapları birçok instagram kullanıcısı hemen anlayabiliyor. Fakat yine de instagram fake hesap açma konusunda ısrarcı olanlar olabilmekte. Ayrıca ustaca açılan sahte hesaplarda mevcut

Peki siz bu fake hesap anlama haberimiz hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca yer alan yöntemleri daha önce duymuş muydunuz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık