Instagram’ın Yeni Özelliği İlk Defa Türkiye’de!

Instagram'ın Yeni Özelliği İlk Defa Türkiye’de!

Birçok insanın olmazsa olmaz kullandıkları platformlardan biri olan Instagram, yeni bir özellik ile geliyor. Söz konusu yeni özelliği akış gönderilerine müzik ekleme özelliğini Türkiye’de test etmeye başladı. Instagram’ın Yeni Özelliği İlk Defa Türkiye’de!

Instagram’ın Yeni Özelliği İlk Defa Türkiye’de!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeni bir özellik ile gelmeye hazırlanıyor. Platform,  akışta paylaşılan gönderilere müzik ekleme özelliğini test etmeye başladığını duyurdu. Bildiğiniz üzere bu zamana kadar müzikler Reels videolarına ve hikayelere eklenebiliyordu. Artık yeni özellik ile birlikte kullanıcılar profillerinde paylaşacakları fotoğraflara da müzik ekleyebilecekler. Ayrıca Meta, kullanıcılara binlerce lisanslı şarkı arşivi sunan ‘Instagram Müzik’ özelliğini geçtiğimiz yıl Türkiye’de kullanıma açmıştı.

Dün bir özellik duyurulmakta ve Türkiye, Brezilya ve Hindistan’da kademeli olarak test edilmeye başlanmakta. Yeni özellik ile birlikte yeni müzik işlevi gönderi paylaşım ekranına yerleştirilmekte. Daha sonra ise Trend ve Sizin İçin bölümlerini karşınıza çıkaracak. Kullanıcılar bu bölümden istedikleri şarkıyı fotoğraflarına ekleyebilecekler. Ayrıca kullanıcılar “Trend” veya “Sizin İçin” bölümlerindeki birçok müzik kliplerini inceleyebilecekler. Bu sayede de istedikleri şarkıyı kolay ve hızlı bir şekilde bulabilecekler. Ek olarak seçilen müziğin başlığı, paylaşılan gönderide herkese açık bir şekilde gözükecek.

Ayrıca başlığın üzerine tıklanıldığında, Reels’ta olduğu gibi seçilen şarkıyı kullanan tüm gönderilerin yer aldığı bir ses sayfası açılacak. Ek olarak platform kullanıcılara, bir şarkıyı seçtikten sonra klip süresini ayarlama imkânı tanımakta. Bu sayede de kullanıcılar şarkının diledikleri kısmın gönderilerine ekleyebilmekteler.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık