WhatsApp Hesap Doğrulaması İçin Yeni Özellik Çıkarıyor!

WhatsApp Hesap Doğrulaması İçin Yeni Özellik Çıkarıyor!

Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan WhatsApp, her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Yaptığı yeniliklerine hesap doğrulaması için farklı bir yöntemi eklemek eklendi. WhatsApp Hesap Doğrulaması İçin Yeni Özellik Çıkarıyor!

WhatsApp Hesap Doğrulaması İçin Yeni Özellik Çıkarıyor!

Kullanıcıların gözdesi olan WhatsApp, son zamanlarda gizlilik politikası ile gündemde oldu. Bu gizlilik politikasının ardından uygulama kendini geliştirerek yeni özellikleri bünyesine eklemeye başladı. Platform, kullanıcıları için yakın bir zamanda çoklu hesap işlevini getirmeyi düşünmekte. Fakat bu zamanlarda daha farklı bir işlevi test etmekte.

Söz konusu olan uygulama WhatsApp, farklı yöntemlerle hesapları güvence altına almakta. Bu yöntemlerden en sık kullanılanı tek kullanımlık SMS kodlarıdır. Kullanılacak hesaba ait olan telefon numarası girilerek gelen kısa mesaj ile uygulama kullanılmaya başlanabilir. Fakat Facebook uygulamasına ait olan WhatsApp, yakın zamanda bu yönteme ek olarak farklı bir yöntem daha ekleyecek.

Çoğunlukla WhatsApp’ın yeni özelliklerini ortaya çıkaran WABetaInfo adlı site, uygulamanın 2.21.11.7 yapı numaralı Android sürümünde ”Flash Calls” adında bir özelliği tespit etti. Yakın zamanda piyasaya çıkması beklenen bu özellik SMS koduyla benzer bir sisteme sahip olacak.

Paylaşılan ekran resimlerine göre WhatsApp’ın bu özelliği, doğrulanmış arama yöntemi ile uygulamaya giriş yapılabilmekte. Fakat bu özelliğin çalışabilmesi için uygulamanın cihazda yer alan birkaç ayarlara erişmesi lazım olamkta. Örnek olarak ”Çağrı yapma/yönetme” ve ”Telefonunuzun arama kaydına erişme” gibi önemli izinleri vermeniz gerekmekte.. Söz konusu olan izinler sağlandıktan sonra uygulama otomatik olarak arama gerçekleştirerek hesabınızın doğrulamasını yapacaktır.

Söz konusu olan bu özellik şimdilik Android için test edilmekte. Fakat yakın zamanda diğer kullanıcıların da erişimine sunulması beklenmekte. Ayrıca uygulamanın telefondan isteyeceği izinler şimdiden bazı kişileri şüpheye düşürdü. Özellikle son zamanlarda gündemde olan gizlilik polemiğinin üzerine böyle bir konunun olması, kullanıcılar arasında tartışmalara yol açmaya başladı.

Peki bu özellik hakkında siz ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak görüş ve düşüncelerinizi bizlerle ve okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık