Huawei Telefon Markası Honnor’u Sattı! Resmi Açıklama Geldi

Huawei Telefon Markası Honnor'u Sattı!

Kısa süre önce Huawei, resmi internet sitesinden gerçekleştirdiği açıklama sonrasında endüstriyel teknoloji unsurlarının sürdürülemez olduğu gerekçesiyle alt markası konumunda bulunan Honor’u, yerel bir konsorsiyuma satışının gerçekleştirdiğini belirtti. Huawei telefon markası Honnor’u sattı.

Huawei Telefon Markası Honnor’u Sattı!

Çin merkezli teknoloji üreticisi Huawei’nin fiyat/performans odaklı ürünleriyle kullanıcılara kendisini sevdiren Honor, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd adlı yerel bir konsorsiyuma resmen satıldı.

Söz konusu olan satın alma işlemi gerçekleştirildiğinde Huawei, Honor üzerinde herhangi bir hissede bulunamayacak. Kurulan konsorsiyum, Honor’un yüzde 98.6 hissesine, Shenzhen hükümeti ise yüzde 1,4’lük hisseye sahip olacak.

Huawei’nin Honor’u 15 milyar dolara satacağı söyleniyordu

Yetkili ağızlardan yapılan il açıklama doğrultusunda anlaşıldığı kadarıyla satın alam işlemi, Honor’un işletme faaliyetlerini etkilemesi söz konusu değil. Honor üst yönetimi, satın alma işleminden sonra da bulundukları görevlere devam edecek. Bunun yanında şirketin birçok birimlerinde çalışan 7.000’i aşkın çalışan da görevine devam edecek.

Honor’un yerel bir girişim grubuna satılacağı yönündeki haberler ilk çıktığında anlaşmanın yaklaşık 15 milyar dolara gerçekleşeceği söyleniyordu ancak şu ana kadar satın alma işlemi hakkında iki taraftanda resmi bir açıklama gelmiş bulunmuyor.

Honor’un Satılma Nedeni?

Yerel bir gazete tarafından paylaşılan bilgiler ışığında söz konusu satın alma işlemi; tüketicilerin, tedarikçilerin, ortakların ve mevcut çalışanların çıkarlarını korumayı öncelik olarak görüyor.

Honor’un pazardaki rekabete daha etkili bir şekilde katılabilmesi için markaya, tedarikçilere, üretime ve hizmetlere destek vermeye devam edileceği belirtildi.

Söz konusu bu satış işlemi ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak Honor’un satımı hakkında fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık