Şeker Hastalığı Tedavisi için Yeni Gelişme!

Şeker Hastalığı Tedavisi için Yeni Gelişme!

0

Günümüzde pek çok kişinin şeker hastalığının olduğu bilinmekte. Bilim insanları şeker hastalığı tedavisi için yeni bir yöntem buldu. Mevcut durumda hayvanlar üzerinden testi yapılan bu tedavi yöntemi umut vadetmekte. Ayrıca Şeker hastalığı için insülin seviyesini düşüren yeni ultrason tedavi yöntemi üzerinde çalışıldığı açıklandı.

Şeker Hastalığı Tedavisi için yeni gelişme
Şeker hastalığı için yeni tedavi

Şeker Hastalığı Tedavisi! Ultrason tedavisi sonrası insülin iğnesi tarih mi oluyor?

İnsülin, yaşadığımız bu dönemde insanlığa fazlasıyla kolaylık sağladığı söylenmekte. Dünya genelinde yaygın olan şeker hastalığı için birinci sıradaki çözüm olarak bakılmakta. Aniden yükselen insülin seviyesini düşürülmesini sağlayan insülin iğnesi en etkili yöntem.

Yurtdışında bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, şeker hastalığı tedavisi için özel bir ultrason kullandı. Periferik odaklı ultrason stimülasyonu (pFUS) adlı bu yeni ultrason teknolojisi ilk aşamada başarılı sonuçlar verdi.

Şeker Hastalığı Tedavisi için yeni yöntem

Buna göre şu an için klinik aşamada hayvanlar üzerinde deneyler yapıldığı açıklaması var. Yeni ultrason türü şeker hastalığı tedavisi için tıpkı insülin iğnesi gibi deneklerin insülin seviyesini normal seviyeye çekmeyi başardı. Kısa süre sonra insanlar üzerinde de çalışmalara başlanacağı söylenmekte. Eğer insanlı deneylerde de başarılı olursa yakın bir zamanda insülin tedavisine alternatif yeni bir tedavi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Son dönemde tüm dünyada artan insülin iğnesi fiyatlarışeker hastaları için ölümcül sonuçlara neden oluyor. Söz konusu hastalık için ultrason tedavisi başarılı olursa insülin tedavisi ihtiyacının da azalması beklentiler arasında.

Çalışmalar uzun süre devam etti ve bazı ilerlemeler mevcut. Şeker hastalığı tedavisinde yapılan hayvan deneklerde tip-2 diyabette gerilemelere de rastlandı. Bu anlamda ultrason tedavisi tip-2 diyabet hastaları için umut olma yolunda ilerliyor. Araştırmacılar verilerini de paylaşmakta.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Şeker hastalığı için bu yöntem faydalı olabilir mi? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir