18 Sosyal Medya Fenomenine Dolandırıcılık Tutuklaması!

18 Sosyal Medya Fenomenine Dolandırıcılık Tutuklaması!

0

Birçok sosyal medya fenomeni, oyun için sosyal medya kullanıcılarından ‘ödül vergisi’ alarak dolandırdığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Söz konusu 18 kişinin 16’sı tutuklandı. Ayrıca verdikleri ifadelerde dolandırıcılıktan haberleri olmadıklarını söylediler. 18 Sosyal Medya Fenomenine Dolandırıcılık Tutuklaması!

18 Sosyal Medya Fenomenine Dolandırıcılık Tutuklaması!

18 Sosyal Medya Fenomenine Dolandırıcılık Tutuklaması!

Sosyal medya platformlarını kullanarak dolandırıcılık yapan bir şebekeye yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 18 kişi şüpheli olarak belirlendi. Ayrıca bu şüphelilerin arasında Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın gibi popüler isimler yer almakta.

Son zamanlarda sıkça sosyal medya kampanyaları yapılmakta. Bu kampanyalardan birinde para ödülü verilip ödül vergisi adı altında insanlardan para aldığı öne sürülen fenomenler gözaltına alındı. Ayrıca 16 kişi tutuklandı ve 2 kişi serbest bırakıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, bir operasyon düzenledi. Operasyon konusu sosyal medya kullanıcılarından ödül kazanma ihtimali ile para alan ve vergi olarak belirten fenomenler idi. Yapılan ihbar ile soruşturma açılan şebeke, bu ödülü bir oyunla veriyordu. Ayrıca verdikleri paranın fazlasını bu ‘vergilerden’ kazanmaktalardı. Daha sonra ise bu fenomenlerden Simge Barankoğlu gibi bilindik isimlerin de olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Ek olarak fenomenlerden 2 kişi serbest bırakılmakta ve 16 fenomen tutuklanmakta.

Gözaltına alınan fenomenlerden biri 2018 yılında “örümcek korktun mu” gibi repliklerle ünlü olan Simge Barankoğlu. Ayrıca Barankoğlu, verdiği ifadede şu cümleleri kullanmakta: Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Ek olarak gözaltına alınan isimlerden bir diğeri de Yeşim Aydın. Aydın verdiği ifadede şu cümleleri kullanmakta: “Geçimimi sosyal medyada reklam yaparak sağlıyorum. Bu kişiler benimle temasa geçip reklam vermek istediklerini söyledi. Ben de işim bu olduğu için kabul ettim. Böyle bir dolandırıcılık suçunun işlendiğini bilseydim asla kabul etmezdim. Bana verilen isim ve soyadlarının sahte olduğunu emniyette öğrendim. Kimseyi dolandırmak için çalışmadım. Müştekilerin hiçbiri ile iletişime geçmedim, para istemedim. Sadece reklam ücreti aldım. Çok üzgünüm.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir