Yeni Emojiler Nihayet Geliyor! İşte Detaylar

Yeni Emojiler Nihayet Geliyor! İşte Detaylar

Uzun zamandır gelmesi beklenen 2022 ve 2023 yılı için yeni emojiler nihayet geliyor. Toplam olarak 31 adet emojinin akıllı telefonlara ve Windows cihazlara gelmesi beklenmekte. İşte konuyla ilgili diğer detaylar;

Yeni Emojiler Nihayet Geliyor! İşte Detaylar

Hayatımıza akıllı telefonların girmesi ile emojiler de günlük hayatımızın bir parçası haline geldiler. Her sene düzenli olarak yeni emojiler yayınlayan Emojipedia, yeni paketin taslağını herkes için paylaştı. Söz konusu yeni taslak listesinde 31 emoji yer almakta.

17 Temmuz Dünya Emoji Günü’ne çok az bir süre kala Emojipedia’dan yeni emojiler geldi. Söz konusu yeni 31 adet emojinin Android, iOS ve Windows’a ekleneceği bilgisi duyuruldu. Unicode Konsorsiyumu tarafından paylaşılan Emoji 15.0 paketi; karga, geyik başı, deniz anası ve çok kullanılması beklenilen çak bir beşlik gibi birçok yeniliğe sahip.

Emoji 15.0 adlı yeni sürümü, önümüzdeki aylardan itibaren kullanıma açılması beklenmekte. Ayrıca yeni emojilerin her işletim sisteminde farklı görünebileceği söylenmekte. Ancak taslak şeklinde yayınlanan yeni emojiler, az çok nasıl görünecekleri ile ilgili olarak kullanıcılara yardımcı olmakta.

Her ne kadar yeni paket içerisinde ilginç tasarımlar mevcut olsa da, kullanıcıların yıllardır yanlış kullandığı “katlanan eller 🙏” emojisi nihayet yerini “çak bir beşliğe” bırakmakta. Kullanıcıların yanlış kullandığı “katlanan eller” tasarımı aslında karşı taraftan rica etmek için kullanılması gerekmekte. Artık yeni “çak bir beşlik” emojisi ise yanlış kullanımı sonlandıracak. Fakat mesajlaşma esnasında doğal olarak yeni beşlik emojisine hemen alışmak mümkün olmayabilir.

Peki siz bu yeni emojiler hakkında ne düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık