WhatsApp Kullanıcı Kaybediyor! Ağır Fatura

WhatsApp Kullanıcı Kaybediyor

Kısa süre önce almış olduğu karar ile WhatsApp, dünyanın gündemine oturdu. Yeni gizlilik sözleşmesi ile birlikte kullanıcılarının verilerinin toplanacağını ve bunların işleneceğini açıkça söyledi. Popüler platform, eğer bu sözleşmeyi kabul etmeyen olursa 8 Şubat 2021‘den sonra WhatsApp’ı kullanamayacağını duyurdu. WhatsApp kullanıcı kaybediyor haberleri artmaya başladı.

Dünya genelinde WhatsApp ve Facebook’a tepki yağarken, Telegram gibi alternatiflere birçok insan yönelmeye başladı. Söz konusu alternatiflerden bir tanesi olan Signal ise Elon Musk’ın önerisi sonrasında ciddi bir yükselişe geçti.

WhatsApp Kullanıcı Kaybediyor! Alternatifleri uygulama zirveye çıktı

Şimdilik sadece Türkiye özelinde incelediğimiz zaman App Stor’un popüler ücretsiz uygulamalar listesinin ilk sırasında Telegram bulunuyor. Ondan sonra Signal uygulaması yer alırken, WhatsApp beşinci sıralara geriledi.

Sosyal Ağ kategorisi özelinde baktığımızda ise sırasıyla Telegram, Signal, WhatsApp ve yerli BiP‘i görüyoruz. Android cihazlara yani Google Play Store’u incelediğimiz zaman, neredeyse bire bir aynı tablo bizleri karşılıyor.

WhatsApp, 2 milyardan fazla kullanıcı ile dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması. Böyle bir uygulamanın App Store gibi mağazalarda geriye düşmesiyle, yaşanmakta olan kan kaybının ne kadar daha devam edeceğini hep birlikte gözlemleyeceğiz. İlerleyen günlerde bu tarz uygulamalarda ciddi bir rekabet olacağı anlaşılabiliyor.

Peki siz yaşanan bu gelişmelerden sonra WhatsApp’ı silmeyi düşünüyor musunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık