WhatsApp Reklam Sistemi Yolda! İşte Detaylar

WhatsApp Reklam Sistemi

WhatsApp, yeni özellikleriyle gündemi sık sık meşgul ederken, milyonları aşmış durumda olan kullanıcı sayısıyla birlikte dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olma ünvanını elinde bulunduruyor. WhatsApp reklam sistemi kullanıcılar ile buluşturmak için hazırlanan şirket, kullanım şartlarını güncelledi.

WhatsApp reklam sistemi nasıl çalışacak?

Daha öncelerinde çıkan haberler göz önünde bulundurulduğu zaman şirketin yeni bir reklam sistemiyle karşımıza çıkması beklentiler arasındaydı. Söz konusu durum ile ilgili bir doğrulama yapılmasa da birçok analist bu tarz bir gelişmenin olacağını belirtmişti.

Merakla beklenen WhatsApp uygulamasında reklamların nasıl gösterileceği öğrenildi. Kullanıcıları yanıltmaya yönelik çalışmalardan kaçınan WhatsApp, söz konusu reklamları sohbet penceresi tarzında göstermeyecek. Banner adı verilen reklam türünün kullanılacağı yeni sistem, kullanıcılara uygulamada vakit geçirebilmeleri için reklama tıklamaya teşvik edecek.

WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan güncelleme listesinde mevcut bulunan reklam sistemi fazlasıyla dikkat çekiyor. Android ve Web için 2.20.206.19, iOS için 2.20.130 sürümüyle birlikte şirket kullanım politikasını da değiştirecek.

Değişip yenilenen kullanım politikası sayesinde WhatsApp’ın ve şirketlerin verileri reklam için işleme hakkı mevcut olacak. WhatsApp, şirketlerin mesajları işleyebilmek için verileri Facebook üzerinde depolayıp depolamadığını kullanıcılar ile sohbet penceresinde paylaşacağını açıkladı.

8 Şubat 2021 tarihinde değiştirilecek olan kullanım politikası, kullanıcılara hizmet odaklı reklam göstermeyi hedefliyor. Bazı analistler bu hamle sonrasında şirketin büyük oranda kullanıcı kaybedeceğini düşünüyor.

Söz konusu WhatsApp’a gelecek olan reklamlar ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Reklamların gelmesi sonrasında kullanım oranında düşüş sizce yaşanacak mı? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşa bilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık