Uzay Yarışında Çin Hamlesi! Uzay Aracı Geri Döndü

Uzay Yarışında Çin Hamlesi

Uzay yarışında Çin, hamlesini yapmış durumda. Kısa süre önce konuşulmaya başlanan uzay aracı, yeniden kullanılabilir olmasıyla dikkatleri üzerine topluyor. Dikkatleri üzerine toplamasının yanında hakkında çok az şey biliniyor. Çin uzay aracı hakkında geçtiğimiz saatlerde yapılan haber içinde yörüngede iki günün ardından üssüne güvenli bir şekilde indiği yazıyor.

Geçtiğimiz günlerde Çin, Long March-2F taşıyıcı roket ile yeniden kullanılabilir bir araç fırlattı. Fırlatılan bu araç hakkında detay verilmemesi ve bilgilerin saklanması merak uyandırdı.

Uzay yarışında Çin hamlesi! iki günün ardından geri döndü

Çin yerel medyasında yapılan habere göre, ülkenin uzaya gidebilmesi için hem uygun hem de ucuz bir yöntem sağlıyor. Söz konusu olan Uzay Aracı söylendiği gibi başarılı bir şekilde dönüşünü gerçekleştirdi. Çin’in resmi haber ajansı olan, Xinhua Haber Ajansına göre, araç 4 Eylül’de fırlatıldı ve yörüngede iki gün geçirdikten sonra 6 Eylül’de merkez üssüne tekrardan geri döndü.

Çin’in yaptığı bu hamledeki uzay aracı hakkında bilgiler fazlasıyla kısıtlı. Uçağın herhangi bir şekilde dış görünüşünü yansıtan bir görsel bulunmuyor, fakat ABD Hava Kuvvetlerinin gizli X-37B’sine benzer bir uzay uçağı olduğuna dair iddialar mevcut. Çinli bir askeri kaynağın yorumuna yer veren South China Morning Post’a göre, görevle ilgili ayrıntıları verilemeyeceğini ancak meraklı kişilerin X-37B’ye göz atabileceğini söylüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak fikirlerinizi paylaşa bilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık