TikTok Yasağı Ertelendi! Kullanıcılar Derin Bir Nefes Aldı

TikTok Yasağı Ertelendi

Geçtiğimiz Perşembe gecesi yürürlüğe girmesi planlanan TikTok yasağı için yeni bir karar alındı ve şimdilik ertelendi. Uygulamanın Amerika’da kullanımını engelleyen bu kararın ertelenmesi sonrasında yaklaşık olarak 100 milyona yakın Amerikalı TikTok kullanıcısı kesin bir tarih bulunmasa da şimdilik rahatladı. TikTok yasağı ertelendi haberi!

TikTok yasağı ertelendi

BBC’nin yapmış olduğu habere göre Amerikan Ticaret Departmanı, Eylül ayından beri Philadelphia’da sürdürülen ve uygulamanın Amerika’da çalışması gerekliliğini savunan mahkeme kararını gerekçe göstererek, daha fazla yasal gelişme sağlanana kadar şimdilik söz konusu olan yasak kararını erteledi. Bu karar sonrasında TikTok kullanıcıları fazlasıyla sevindi.

Popüler uygulamanın sahibi konumunda olan Çinli ByteDance, Walmart ve Oracle ile TikTok’un ABD’deki varlıklarını TikTok Global adıyla yeni bir oluşuma yönlendirmek için anlaşma gerçekleştirmişti. ABD Başkanı Donald Trump da anlaşmayı geçici de olsa desteklediğini açıklamıştı. Fakat Salı günü firma, Washington yönetiminden konuyla ilgili iki aydır olumlu veya olumsuz bir dönüş alamadıklarını belirtti.

Başkan Trump TikTok’un ABD’li bir firmaya satılması gerektiği ile ilgili daha önce açıklama yapmıştı. Bunun yanında hem Trump hem de Başkan Yardımcısı Mike Pompeo, uygulamanın birçok kez kullanıcı verilerini Pekin yönetimine aktarabileceğini söylemişti. Fakat söz konusu bu iddia ile ilgili masaya bir kanıt koyamamışlardı.

Firma konuyla ilgili iddiaları her zaman reddederken, diplomatik bir anlaşmazlığın sonucunda Hindistan’da yasaklanmıştı. Yaşanan bu gelişmeler ile birlikte şimdilik belirsizlik devam ediyor.

Siz TikTok’un yasaklanması kararı sonrası şimdide yasağın ertelenmesi ile ilgili açıklamayı nasıl yorumluyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık