Kripto Para Birimi Bitcoin, 50 bin Dolar Barajını Zorluyor

Kripto Para Birimi Bitcoin

Kripto para deyince akıllara ilk gelen Bitcoin, kısa süre önce yükselişini devam ettirdi. Söz konusu dijital para birimi 908 milyar dolarlık piyasa değeri ile pazarın yarısından fazlasına sahip. Ayrıca şuanda kripto para birimi Bitcoin, 50 bin dolar barajını aşacak gibi.

Kripto para birimi Bitcoin, 50 bin dolar barajını zorluyor

Pazarın lideri olan Bitcoin, hızlı hareketlerine devam ederken haberlerimizde de yer buluyor. Son 3-4 ay içerisinde yatırımcısını fazlasıyla memnun eden kripto para birimi, rekor üstüne rekor kırdı. Kırılan rekorlar karşısında yatırımcıları dahil herkes şaşkın.

İnsanlık için pek de iyi bir yıl olmayan 2020 yılı içerisinde Bitcoin, fiyatını dörde katladı. Bunun yanında ise ocak ayında 40 bin dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ayrıca bu seviyelerinde aşacağı düşünülen kripto para birimi bu kez 50 bin dolar barajını gözüne kestirdi.

Son 24 saatte yüzde 3’e yakın değer kazanan kripto para birimi Bitcoin, 49 bin 125 dolara kadar çıktı. 908 milyar doları aşkın piyasa hacmine sahip olan kripto para birimi, pazarın yüzde 60,4’ünü elinde bulunduruyor. Bitcoin’in toplam değeri 7 Ocak’ta ilk kez 1 trilyon doları aşmıştı.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, son bir hafta içerisinde yüzde 25’ten fazla değer kazandı. Popüler kripto para biriminin son 24 saatteki işlem hacmi ise 78 milyon dolar civarında.

Tesla, 1,5 milyar dolarlık Bitcoin almıştı

Bitcoin, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın, 1.5 milyar dolarlık alım yapacağını duyurmasının ardından rekor seviyede artış yaşamıştı. Uzmanların görüşüne göre kripto para birimi 100 bin dolar seviyelerini görebilir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daha önce kripto para aldınız mı veya almayı düşünür müsünüz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık