Hyundai En Küçük Elektrikli Otomobili Tanıtıldı! 45 Concept

Hyundai En Küçük Elektrikli Otomobili

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai, geçtiğimiz yıl tanıtımı gerçekleştirilen konsept SUV’den ilham alan mini elektrikli otomobilini tanıttı. Şimdilik söz konusu olan otomobilin satışa sunulup sunulmayacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Hyundai en küçük elektrikli otomobili tanıtım videosu yazımızda da mevcut.

Hyundai, rakip otomobil üreticileri gibi elektrikli otomobil dünyasını çok yakından incelerken konu hakkında çalışmalar yapıyor. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda geçtiğimiz yıl yeni elektrikli SUV konsepti Hyundai 45 Concept’i tanıtan şirket, şimdi ise 45 Concept’in seri üretim versiyonunu tanıttı. Fakat boyutu görenleri şaşırtıyor.

Otomobillere ilgisi olan çocuklar için bir mini elektrikli otomobil üreten Hyundai, araca özel bir isim şimdilik vermedi. Aracın fotoğraflarını paylaştı ve “Çocuklar için özel bir hediye” başlığı altında ‘Hyundai’ın en küçük elektrikli aracı’nın tanıtım videosunu yayınladı.

Mini Hyundai 45 Concept ismini şimdilik söyleyebileceğimiz aracın içinde iki elektrikli motor mevcut. Araç, motorlardan aldığı güç ile maksimum 7 km/s hıza çıkabiliyor. Spor otomobil tarzında konforlu bir koltuğu bulunan aracın tek şarjla kaç km yol gidebileceği şimdilik bilinmiyor.

Hyundai’nin bu elektrikli aracında, diğer mini araçlara nazaran ahşap malzemeler kullanılmış. Şirket, en küçük elektrikli aracının seri üretim ya da fiyat durumu ile ilgili bir aydınlatma açıklaması yapmadı. Bu araç ile ilgili düşünce ise sınırlı sayıda üretilecek olması yönünde.

Hyundai en küçük elektrikli otomobili için paylaşılan video

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık