Fabrikadan 2. El Yenilenmiş Otomobil Geliyor!

Fabrikadan 2. El Yenilenmiş Otomobil Geliyor!

Sıfır otomobil almaya bütçesi yetmeyenleri mutlu edecek bir haber karşımızda; fabrikadan 2. el yenilenmiş otomobil geliyor! Konu ile ilgili olarak dün, Renault Türkiye CEO’su Hakan Doğu’dan bir açıklama geldi. Doğu, söz konusu uygulamanın Türkiye’deki uygulanabilirliğini araştırdıklarını, piyasada 2. el araç bulunamamasının en büyük sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Fabrikadan 2. El Yenilenmiş Otomobil Geliyor!

Yaklaşık olarak 4 ay önce Türkiye’de otomobil üretimi gerçekleştiren Renault ile ilgili bir iddia gelmişti. Gelen iddiaya göre ‘fabrikadan 2. el‘ olarak adlandırabilen yenilenen araç satışı üzerinde çalıştığı söylentileri mevcuttu. Renault‘un şu anda İspanya ve Fransa’da bu satış modelini uygulamakta. Konuyla ilgili olarak Renault Türkiye’nin en yetkili isminden açıklamalar geldi. 

İstanbul’da gerçekleştirilen Automechanika Istanbul fuarında Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu açıklamada bulunmakta. Büyük fiyatlardan dolayı sıfır otomobil almayı hayal edemeyenleri mutlu edecek ‘yenilenmiş otomobil‘ uygulaması ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta:

Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Fransa’da ‘Refactory’ dediğimiz sistemle araçları yenileyip yine fabrika garantisiyle tekrardan satmak anlamına geliyor. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye’de lanse ederiz. Ancak şu andaki sıkıntı; ikinci elde araç bulunmuyor. Bu sistemi açtığınız zaman ikinci elde araç yoksa nasıl yenileyeceksiniz gibi bir sürü konular var. Açmak için doğru zaman mı değil mi onu düşünüyoruz, ama planlarımızda var.” 

Ayrıca Hakan Doğu, uygulamanın Türkiye’deki sürdürülebilirliğine ithafen de “Özellikle yenileme pazarındaki sanayimiz son derece güçlü. Renault Grubu olarak Türkiye’de birçok tedarikçiyle çalışıyoruz. Zaten Türkiye’de 52 yıllık varlığımızla Türkiye’den milyarlarca avroluk parça aldık” şeklinde konuştu.

Peki siz bu konuyla ilgili ne düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık