Google Meet’e Arka Plan Bulanıklığı Geliyor

thumbnail

Google Meet’e Arka Plan! Hem yaşadığımız dönemden dolayı hemde home ofislerin artması, evden işin yükselişi ve onunla birlikte gelen video konferans, arka plan bulanıklığının ve özel arka planların önemini artırdı.

Bununla birlikte, dışarıdayken veya arkanızdaki bölgeyi, çevrenizi kontrol edemiyorsanız bu özelliği çok beğeneceksiniz.

Yalnızca okullar, işletmeler ve hükümetler tarafından kullanılabilen ve tüketici odaklı Hangouts aracından farklı olan Meet, ocak ayından bu yana günlük kullanıcı sayısı bakımından diğer tüm Google hizmetlerinden daha hızlı büyüdü. 

Google, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan milyonlarca kurumun Meet’e güvendiğini söylüyor. ABD’li teknoloji devi Alphabet çatısı altında faaliyet gösteren firma, geçtiğimiz gün, masaüstü ve mobil platformlarda kullanılabilen Meet’in günlük kullanıcı sayısını 2 milyon arttırdığını açıklamıştı.

Google Meet’e Arka Plan Bulanıklığı

İOS için Microsoft Teams, iPhone’unuzda arka planınızı bulanıklaştırma özelliğini zaten sunuyor ve şimdi Google Meet’un yakında bu özelliği Android uygulamalarında sunacağına dair bazı kanıtlar var.

Google Meet’ın 9to5Google tarafından gerçekleştirilen 41.5 sürümünün yayınlanması, uygulamanın Google’ın yakında bu özelliği getireceğini gösteren metin dizeleri içerdiğini gösterir:

  • Arka plan bulanıklığı kapalı
  • Arka plan bulanıklığı açık
  • Arka plan bulanıklığını kapat
  • Arka plan bulanıklığını aç

Arka plan bulanıklığı kanıtı olsa da, maalesef özel arka plan duvar kağıdı ortaya çıkarılmadı.

Google şu anda Zoom ve Microsoft Teams ile rekabet etmek için çok çalışıyor. Şirket yakın zamanda Gmail entegrasyonunu ekledi, galeri görünümünü 16 üyeye yükseltti. Google ayrıca düşük ışıklı kamera teknolojisini Meet’a getiriyor ve aramalar sırasında arka plan gürültüsünü bastıran bir ses aracı getiriyor.

Tüm bu çalışmaların Google’ın Zoom, Slack ve Teams gibi şeyleri yakalamasına yardımcı olup olmayacağı hala görülüyor, ancak artık bundan daha iyi bir fırsata sahip olmayacaklar.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık