WhatsApp’a Büyük Özellik Geliyor! İşte Detaylar

WhatsApp’a Büyük Özellik Geliyor! İşte Detaylar

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, iOS 15 için yeni bir güncelleme geliştirme haberi ile karşımızda. Söz konusu güncelleme ile birlikte WhatsApp’a büyük özellik geliyor. Yeni güncelleme Rahatsız Etme API’sini destekleyecek. İşte detaylar;

WhatsApp’a Büyük Özellik Geliyor! İşte Detaylar

WhatsApp’a Büyük Özellik Geliyor

En çok kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda gruplardaki katılımcı limitini 512’ye çıkarmasıyla kullanıcılarını mutlu etmişti. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması, şimdi de gelen aramaları gözden kaçıranlara kolaylık sağlayacak bir özellik üzerinde çalışmakta.

iOS kullanıcılarının bildiği üzere iOS 15 ile iPhone’lara Odak Modu isimli bir özellik gelmişti. Bu özellik sayesinde kullanıcılar uyurken, evde veya işte olma durumlarına bağlı olarak bildirim alıp almayacaklarını seçebilmekteler. Ocak ayında Odak Modu’nu desteklemeye başlayan WhatsApp, artık Rahatsız Etme API’sini de destekleyecek. Yalnızca iOS 15 yüklü iPhone’ları ilgilendiren yeni güncelleme ile birlikte platform, Rahatsız Etme’nin açık olup olmadığını anlayacak. Söz konusu özellik, telefona gelen aramaların, mesajların ve bildirimlerin sessize alınmasın imkan sağlamakta.

Bu özellik ile birlikte platform, Rahatsız Etme modunun kapattığı aramaları, “Silenced by Do Not Disturb – Rahatsız Etme tarafından sessize alındı” notuyla kullanıcıya haber verecek. Şimdilik geliştirme aşamasında olan özellik platformun beta sürümünü kullananlar için erişime açıldı. Ancak herkes tarafından ne zaman kullanılacağı henüz belli değil.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca WhatsApp platformunu kullanmakta mısınız? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık