Doğal Yöntemlerle Sivilce Nasıl Geçer?

Doğal Yöntemlerle Sivilce Nasıl Geçer?

Özellikle ergenlik dönemindeki insanların en büyük sorunlarından birisi sivilcedir. Vücudun herhangi bir bölgesinde çıkabilen ve insanın psikolojisini bozan sivilceler oldukça can sıkıcıdır. Sivilce problemi olan insanlar doğal olarak onları yok etmek için birçok yöntem ararlar. Bu yöntemlerin içinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler de vardır. Peki doğal yöntemlerle sivilce nasıl geçer? İşte bu sorunun cevabına yazımızda yer verdik, keyifli okumalar;

Doğal Yöntemlerle Sivilce Nasıl Geçer?

Evde Doğal Yöntemlerle Sivilce Geçirme Yöntemleri

Farklı yaş gruplarındaki birçok insanın en az bir kez uğraştığı sorunlardan biri sivilcedir. En zamansız anlarda çıkarak, rahatsızlık verebilirler. Özellikle stres ve beslenme alışkanlıkları, sivilcelerin çıkmasındaki en önemli etkenlerden bazılardır. Sivilcesi olan kişiler beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek ve stresten uzak durarak sivilce oluşumunu azaltabilirler. Ayrıca ek olarak var olan sivilcelerin kısa zamanda kuruması ve iyileşmesi için evde uygulanabilecek bazı yöntemler mevcuttur. İşte bu yöntemler;

Limon

Limon

Sahip olduğu antiseptik etkisiyle limon, kısa zaman içinde sivilcelerin kurumasını ve iyileşmesini sağlamaktadır. Bu yöntemi uygulamak için bir gazlı beze, 2-3 damla limon sıkın ve sivilcenin üzerine yapıştırmak gerekmektedir. Bu şekilde yaklaşık olarak 20 dakika bekleyip gazlı bezi çıkartın. Sivilce kuruyana kadar günde bir kez tekrar edebilerek bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Mevcut olan sivilceyi iyileştirirken daha fazla yayılmasını elma sirkesi engellemektedir. Temiz bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi sıkıp, sivilcenin üzerine sürmelisiniz. Her ne kadar koku rahatsız etse de, birkaç dakika içinde rahatsız etmeyecek seviyeye gelecektir.

Karbonat

Karbonat

Yağlı ciltlerin ana bakım malzemesi olarak karbonat oldukça ünlüdür. Bu yöntemi kullanmak için yarım çay kaşığı karbonata, 2 damla limon suyu eklemelisiniz. Karışımı, direkt olarak sivilcenin üzerine parmağınızla sürün ve 20 dakika bekletin. Söz konusu uygulamayı, sivilce kuruyana kadar günde bir kez tekrarlayabilirsiniz.

Aloe Vera

Aloe Vera

Hücrelerin yenilenmesini ve sivilcelerin azalmasını destekleyen malzemelerden biri de aloe veradır. 1 tatlı kaşığı aloe vera jelini, 2 çay kaşığı limon suyu ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı, sivilcelerin üzerine uygulayın ve yaklaşık olarak 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın.

Peki siz bu sivilce geçirme yöntemleri ile ilgili yazımız hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca yukarda yer alan yöntemleri daha önce hiç uyguladınız mı? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık