Deodorantların Meme Kanseri Yaptığı Kesinleşti!

Deodorantların Meme Kanseri Yaptığı Kesinleşti!

İsviçreli bilim insanları ile Oxford Üniversitesi yeni bir araştırma yaptılar. Söz konusu olan araştırmada deodorantların meme kanserine yol açtığını kanıtladılar. Deodorantların Meme Kanseri Yaptığı Kesinleşti!

Deodorantların Meme Kanseri Yaptığı Kesinleşti!

Yeni bir bilimsel araştırma daha karşımızda. Şimdi de Oxford Üniversitesi ile Grangettes Hematoloji ve Onkoloji Merkezi, deodorantlar ile ilgili yeni bir araştırma yaptılar. Araştırmalarda, ter kokusunu yok etmek isteyen ürünlerin içerisinde alüminyum bulunduğunu ve bu alüminyumun meme kanserine yol açabileceğini gösterdi. Bu sayede de uzun süredir hakkında düşünülen konu hakkında çözüme kavuşuldu.

Bildiğiniz üzere deodorantlarda alüminyum bulunmakta ve bu alüminyumun ter bezlerini tıkayarak ter kokusunu önlemekte. Ancak günümüze kadar üzerinde çalışılan konular bize alüminyumun kansere yol açmadığını göstermekteydi. Ta ki konu ile ilgili yeni bir araştırma gelene kadar… Uzmanlar, hamster hücreleri üzerinde yaptıkları çalışmalarda, alüminyumun vücut tarafından emilebildiği tespit ettiler. Bu durum da kanser hastallığına sebebiyet vermekte.

Bilim insanlarının yaptıkları çalışmalarda, zehirli olan alüminyum tuzlarının kadınlık hormonu östrojeni taklit ederek hücreler tarafından emildiği görülmekte. Sonuç olarak da bozulmalar tespit edildi. Hatta alüminyum tuzuna 24 saat maruz kalan hamster hücreleri, kromozom yapısı ve sayısı ile bozuldular. Ayrıca bilim dünyası bu durumu “genomik kararsızlık” olarak adlandırmakta. Bu durum hücrelerin kötü huylu tümörlere, kısacası kansere yol açmasına sebep olmakta. Artık uzmanlar, yaptıkları çalışmalarda deodorantların meme kanserine yol açabileceğini kesin bir şekilde gösterdiler.

Ancak ek olarak bir bilgi daha geldi. Konu ile ilgili çalışan uzmanlar, meme kanserine yol açan tek kozmetik ürününün deodorantlar olmadığını söylemekteler. Kozmetik kategorisinde yer alan özellikle de güneş kremi gibi alüminyum içeren ürünlerin tamamı, kansere sebebiyet verebiliyor. Bu sebepten dolayı da bilim insanları ürünleri kullanılırken daha dikkatli olunması gerektiğini söylemekteler.

Peki siz bu yeni araştırma hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık