Beğeni Gizleme Özelliği Test Ediliyor! Instagram Yeni Özellik

Beğeni Gizleme Özelliği Test Ediliyor

Instagram, sosyal medya platformu denince akla ilk gelenler arasında. Popüler platform yeni bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. Bunun yanında sevilen uygulama zaman zaman yeni güncellemeler ile kullanıcılarının karşısına çıkmakta. Şimdi ise beğeni gizleme özelliği test ediliyor.

Instagram söz konusu yeni beğeni gizleme özelliği ile kullanıcılarının beğeni sayılarını gizlemesine imkan sunmakta. Ayrıca bir süredir bu özelliğin gelmesi planlanmakta. Yapılan açıklama ile bu özellik ve güncelleme duyurusunu yaptılar. Özelliğin küresel olarak test aşamasında olduğu bilgisi de mevcut.

Beğeni Gizleme Özelliği Test Ediliyor! Facebook yeni özelliği resmen duyurdu

Instagram da, kendi gönderilerinde veya diğer kişilerin gönderilerinde beğeni sayılarını gizlemeyi seçebilecekleri küresel test başlattı. Bu konuda açıklamayı Facebook sözcüsü yaptı. Sözcü yaptığı açıklamada: “2019’da bir grup insanın Instagram’a gönderi paylaşırken baskıyı azaltıp azaltmadığını anlamak için beğeni sayılarını saklamaya başladık. Bazıları bunu yararlı buldu ancak bazıları ise popüler olan beğeni sayılarını görmek istemekteydi” ifadelerini kullandı.

Facebook ayrıca, kullanıcıların platformdaki içerikle nasıl etkileşime girecekleri konusunda daha fazla kontrol talep etmelerine yanıt olarak önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak benzer bir deneyimi de araştırmakta. Şirket daha önce bu testi Avustralya üzerindeki gönderilerde bir dönem uygulamıştı.

Instagram beğeni gizleme özelliğini küçük gruplar üzerinde denedi

Geçtiğimiz aylarda popüler platform yanlışlıkla birçok kullanıcının beğeni sayısını gizlediği için tepkiler aldı. Bu konuda iki farklı yorum yapan kesim bulunmakta. Bunlardan biri bu durumu sağlıklı bulurken, diğer kesim ise beğeni sayılarının kalması yönünde görüş belirtti.

Peki siz bu konuda ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık