Apple AirPods 3 Hayatınızı Kurtarabilir! Peki Nasıl?

Apple AirPods 3 sizi koruyor

Kablosuz kulaklık pazarını Apple AirPods ile canlandırdıktan sonra 2. nesil AirPods ve AirPods Pro’nun hakimiyeti sürerken, bu AirPods serisinin güncel modelleri için yeni bilgiler açığa çıkmaya devam ediyor. 2. nesil AirPods Pro’nun 2021 yılında satışa çıkacağı belli oldu. Hemen sonra Apple AirPods 3 için merak uyandırıcı yeni bir iddia meydana çıktı.

Apple AirPods 3 tehlike anında ses seviyesini değiştirebilir!

Merak uyandırırken heyecan veren bu özelliğin, AirPods ailesinin yeni modellerinde mevcut bulunulan ortamda tehlike tespit edilmesi durumunda müziğin otomatik olarak duracağı veya sesinin azalacağı söyleniyor. Özellikle AirPods Pro gibi aktif gürültü engelleme özelliğine sahip bir kulaklıkta önemli durumlarda çevredeki sesleri detaylı bir şekilde duymak önemli.

Ağustos ayının ortalarında sahip olunan bu patente göre iPhone veya Apple Watch’dan gelen konum raporları ile kulaklıktaki raporlar bütün haline getirilecek. Getirilen bu özellik ile o anki faaliyetine ve konumuna göre sesin sonuna kadar kapatılması, azaltılması veya güvenlik için belli başlı bazı bilgilendirmelerin yapılması gibi dikkat çekici ve önemli önlemler alınacak.

Konu hakkında örnek vermemiz gerekirse: Yerleşik bir ivme ölçerden alınan hız verileri son derece titizlikle incelenecek. Belirli bir hızın üzerine çıkıldığında AirPods’larda müziğin ses seviyesi otomatik olarak düşecek. Bu özellik ile asıl amaçlanan şey, sürücünün yolda etrafında olup bitenden haberdar olması yani güvende kalmasının sağlanması.

Siz Apple AirPods 3 tehlikelere karşı geliştirilen özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu özelliğin faydalı olabileceğini düşünen tarafta mısınız? Yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık