12 cm Uzunluğundaki Kuyruğa Sahip Bebek Doğdu!

12 cm Uzunluğundaki Kuyruğa Sahip Bebek Doğdu!

Gün geçmiyor ki ilginç bir haberle karşılaşmayalım. Brezilya’da doğan bir bebek, fazlasıyla nadir görülen gerçek kuyrukla dünyaya geldi. 12 cm Uzunluğundaki Kuyruğa Sahip Bebek Doğdu!

12 cm Uzunluğundaki Kuyruğa Sahip Bebek Doğdu!

Rahimdeki ilk dört ile sekiz hafta arasında herkesin bir embriyonik bir kuyruğu vardır. Ama bu kuyruğu zamanla vücut emer ve yok olur. Ancak nadir görülen olaylarda bu kuyruk yok olmak yerine büyümeye devam edebilir. Daha sonra ise doğum zamanı geldiğinde bebek bir kuyruk ile doğabilir. Brezilya’da karşılaşılan örnekteki bebekte olduğu gibi…

Söz konusu bebek 35 haftalıkken sorunsuz bir şekilde prematüre olarak hayata gözlerini açtı. Ancak bebekte bir farklılık mevcuttu. Bebeğin bedeninde ucunda 4 cm çapında top şeklinde yumru olan 12 cm uzunluğunda bir kuyruk bulunmaktaydı. Doktorlar bebeği incelediler ve kuyrukta kıkırdak veya kemikten oluşan hiçbir yapı bulunmadığını gözlemlediler. Ayrıca gerçek bir insan kuyruğunun nadir görülen bir örneği olduğunu açıkladılar. 

Bebek üzerinde detaylı olarak ultrason taraması yapıldı. Ultrason sonucunda kuyruğun bebeğin sinir sistemine bağlı olmadığını, dolayısıyla bir tehlike arz etmediği bilgisine ulaşılmakta. Ayrıca uzmanlar ameliyatın detayı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadıkları bir operasyonla kuyruğu başarıyla bedenden aldılar. Ek olarak  Journal of Peadiatric Surgery Case Reports’da belirtildiği üzere; 2021 yılında, Brezilya’daki bir kıyı kenti olan Fortaleza’daki Albert Sabin Çocuk Hastanesi’nde gerçekleşen operasyon esnasında herhangi bir komplikasyon görülmemekte.

Ayrıca bebeğin iyileşme sürecinde herhangi bir sıkıntı çıkıp çıkmadığına dair bilgi bulunmamakta. Ek olarak söz konusu kuyruğun bebeğe rahatsızlık veya acı verdiği gerekçesiyle mi ya da ailenin isteği üzerine mi çıkarıldığı bilinmemekte. Tarih boyunca belgelenen gerçek ve kemiksiz bir kuyrukla doğan bebek vakası sayısı yalnızca 40. Ayrıca sahte kuyruk omuriliğin altında, yağ, kıkırdak ve kemikten oluşan bir çıkıntı olarak tanımlanmakta.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık