e-Devlet’te Artık Nöbetçi Eczaneler Görünüyor!

e-Devlet’te Artık Nöbetçi Eczaneler Görünüyor!

2008 yılında erişime açılan ve vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasına imkan sağlayan e-Devlet, yeni bir özellikle karşımızda. Gelen duyuruya göre yeni hizmet olan ‘TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti, e-Devlet’te açılmakta. Kısacası e-Devlet’te artık nöbetçi eczaneler görünüyor. İşte detaylar;

e-Devlet’te Artık Nöbetçi Eczaneler Görünüyor!

Devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay yoldan kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştıran e-Devlet, yeni bir hizmetle karşımızda. Sağlık Bakanlığı, vatandaşların nöbetçi eczanelere erişimini kolaylaştırmak için yeni bir hizmet sağlamakta. Söz konusu yeni hizmet sayesinde tüm nöbetçi olan eczane bilgilerine e-Devlet’ten ulaşmak artık mümkün.

e-Devlet’te artık Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından bildirilen bildirideki nöbetçi eczane bilgileri yer alacak. Bu sayede yeni hizmet karşımızda. Söz konusu yeni hizmet; ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurulu (TİTCK)-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’ artık dijital olarak hizmet vermekte.

Kullanıcılar, yeni hizmet ile birlikte nöbetçi eczanelerin adres ve konum bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Yeni hizmet uygulamada, ‘Yeni Eklenen Hizmetler’ bölümünde yer almakta. Ek olarak e-Devlet uygulamasını arama bölümüne ‘TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’ yazarak hizmete erişmek mümkün. Ayrıca kullanıcılar, bilgisayara ek olarak cep telefonları üzerinden de ücretsiz bir şekilde bu hizmetten faydalanabilmekteler.

Peki siz bu yeni e-Devlet hizmeti hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca e-Devlet platformunu kullanmakta mısınız? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık