YouTube’da Yeni Dönem Başlıyor! İşte Detaylar…

YouTube'da Yeni Dönem! İşte Detaylar...

Son dönemlerin popüler video izleme platformu YouTube mobil uygulamasını güncelledi. Uygulama, Android ve IOS için kalite ayarlarının yer aldığı menüyü yeniledi. Güncelleme öncesinde videoların çözünürlüğü 144p, 1080p gibi seçenekler ile manuel olarak ayarlanıyordu. Söz konusu ayarları basitleştiren YouTube, kalite menüsüne yeni seçenekler eklerken eski düzeni de geri plana attı. YouTube’da Yeni Dönem! İşte Detaylar…

YouTube’da Yeni Dönem! İşte Detaylar…

YouTube kullanıcılarına izlemelerini istedikleri videoların görüntü kalitesini ayarlayabildikleri geniş bir yelpaze sunuyor. Bu sistem sayesinde izleyici özgür bir şekilde videosunu dilediği kalitede izleyebiliyor. Daha önceden bunu her seferinde kullanıcının kendisinin yapması gerekiyordu.

Söz konusu yeni gelen güncelleme sayesinde bu süreç daha hızlı ve basit oldu.  YouTube, ayarlar menüsüne “Daha yüksek görüntü kalitesi” ve “Veri tasarrufu” olmak üzere iki seçenek ekledi. Artık internet bağlantınızın hızına göre bunlardan bir tanesini seçebilirsiniz. Kısacası YouTube bağlantınızın hızını algılayacak, kaliteyi fazla bozmadan düşürecek.

Daha yüksek görüntü kalitesi: Bu ayarın yer aldığı seçenek aktifken YouTube, internetiniz izin verdiği sürece kaliteyi en yüksekte tutacak. Ancak asgari sınırın ne olduğuna dair bilgi mevcut değil. Fakat  Android Police’te yer alan habere göre, bu ayar seçiliyken videonun kalitesinin 720p’den aşağı düşmesi söz konusu değil.

Veri tasarrufu: Bu ayar ise, interneti sınırlı ve yavaş olanlara hitap ediyor. Söz konusu ayarı seçtiğiniz zaman videonun kalitesi en fazla 480p veya 720p olacak. Tabii ki internet hızınızın yetmediği yerlerde aşamalı olarak video kalitesi 144p’ye düşecek.

Söz konusu platform YouTube, eski sistemden memnun olan kullanıcılarını da unutmadı. Videonun kalitesini uygulamaya bırakmayıp bizzat ayarlamak isteyenleri de düşünerek “Gelişmiş” seçeneği ekledi.

Söz konusu güncelleme ile ilgili siz ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık