Google Masaüstü için Karanlık Mod Geliyor!

Google Masaüstü için Karanlık Mod Geliyor!

En çok kullanılan internet arama motorlarından biri olan Google, tasarım konusunda bir değişikliğe gidiyor. Söz konusu olan motorda karanlık mod desteği masaüstü sürüm için geliyor. Google Masaüstü için Karanlık Mod Geliyor!

Google Masaüstü için Karanlık Mod Geliyor!

Bildiğiniz üzere artık neredeyse çoğu sosyal medya platformunda karanlık mod özelliği mevcut. Google da bu zamana kadar mobil uygulamalarında karanlık mod özelliğini aktif etti. Ancak aynı durum platformun masaüstü sürümü için geçerli değil. Ne yazık ki arama motorunda günümüze kadar çok büyük bir tasarım değişikliği mevcut olmadı. Geçtiğimiz zamanlarda mobil sürüme gelen karanlık tema nihayet masaüstü sürüm için de geldi.

Ancak şirketin bu zamana kadar masaüstü sürümünde karanlık mod seçmemize izin vermemesi durumu anlaşılmamaktaydı. Çünkü şirket, karanlık modu fazlasıyla öneriyor ve sık sık pil tasarrufu değerleriyle övünmekte. Geliştirdiği mobil uygulamalarının neredeyse hepsinde bulunan özelliğin masaüstü sürümü için çok geç geldiği biliniyor. Ancak söz konusu olan karanlık modu şimdilik tüm kullanıcılar kullanamamakta. Fakat yine de şanslarını denemek isteyen kullanıcıların Google’a girip sağ alttaki ayarlar sekmesinden “Koyu mod” seçeneğini aktif etmeye çalışmaları gerekmekte. Bu seçenek yoksa şanssız kullanıcılardan biri olduğunuz aşikar.

Ancak her ne kadar arama motorundaki renk paleti koyu renkte olsa da diğer sayfalarda hala aydınlık tema mevcut. Tahminlere göre önümüzdeki günlerde bu durumun yok olacağı düşünülmekte.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık