YÖK Başkanından Baraj Puanlarının Kaldırılmasıyla İlgili Açıklama!

YÖK Başkanından Baraj Puanlarının Kaldırılmasıyla İlgili Açıklama!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanından baraj puanlarının kaldırılmasıyla ilgili açıklama geldi. Söz konusu açıklamada baraj puanının kalkması ile birlikte gelen eleştirilere cevaplar geldi.

YÖK Başkanından Baraj Puanlarının Kaldırılmasıyla İlgili Açıklama!

Üniversiteye giriş sınavları olan TYT ve AYT sınavları 18 ve 19 Haziran tarihlerinde yapılacak. Geçtiğimiz günlerde sınava girecek öğrencileri çok yakından ilgilendiren bir haber gelmişti. Yeni alınan karar göre önceden 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanlarının kaldırılmıştı. Karar, Türkiye’de tepkiyle karşılanırken dün YÖK Başkanı Erol Özvar’dan eleştirilere cevap geldi.

Özvar, öğrencilerin yalnızca iki soruyu doğru cevaplayıp üniversite öğrencisi olmasının önünü açabilecek olan bu yeni sistem hakkında konuştu. Ayrıca yeni sistemde sınavı eleme usulünden çıkarıp puan üstünlüğüne dayalı bir başarı sıralaması sınavı haline getirdiklerini söyledi. Özvar, üniversitelerdeki kontenjan artış hızının yükseköğretim sınavına giren öğrenci sayısının artış hızından daha yüksek seyrettiğini de açıkladı.

Özvar, geçmişteki sistemde 150 puanın altında kalan adayların herhangi bir kontenjana başvuramadığını hatırlattı. Ayrıca yeni sistemle puanı hesaplanabilen her adayın programlara başvurabileceğini belirtti. Özvar, puanı sıfıra yakın olan öğrencilerin üniversiteye gireceği iddiasına şu cümlelerle cevap verdi:

Sınava giren bütün öğrenciler bizim evlatlarımız. Bir sınav dolayısıyla öğrenciler üzerinden işte ‘Kriminaller, şehir bilmem neleri üniversitelere dolacak.’ ifadesini kesinlikle reddediyorum. Öğrencilerimize asla böyle bir şey yakıştırılmasını doğru bulmuyorum. Programa girecek olan öğrenciler ancak puanı ve sıralaması o kontenjana yetiyorsa kazanacaklar. Bu barajlar puan olarak kalkmakla beraber belirli alanlarda daha önceki senelerde bizim kabul ettiğimiz sıralamalar devam etmektedir. Yani tıp fakültesine, hukuk fakültesine girmek için bunlar değişmiyor.”

Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca barajın kalkmasıyla ilgili düşünceleriniz neler? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık