Xiaomi Kablosuz Şarj İstasyonu! Akıl Almaz Hamle

Xiaomi Kablosuz Şarj Aleti

Xiaomi, teknoloji alanında öncülük edip yol gösteren firmalardan biri. Bu firma kablosuz şarj konusunda da bir hayli çalışma gerçekleştirmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde 80W kablosuz hızlı şarj aleti ile popüler marka gündeme geldi. Bu teknoloji kapsamında seviyeyi bir üste taşıyan firma, özellikleri ile göz dolduran Mi Air Charge teknolojisini tanıttı. Xiaomi Kablosuz Şarj İstasyonu hamlesi.

Xiaomi kablosuz şarj istasyonu özellikleri

Günümüzde akıllı cihazlardaki en önemli sorunlardan biri olarak görülen şey batarya. Batarya maalesef diğer teknolojiler gizi hızlı ilerleyemiyor. Fakat şirketler bu sorunu çözmek adına hızlı şarj teknolojileri hakkında çalışmalar gerçekleştiriyor. Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi firmalar kablosuz şarj teknolojileri konusunda öncülük ediyor.

Xiaomi, kısa süre önce getirdiği şarj teknolojisiyle gündemi salladı. Bu sefer telefonlarınızı metrelerce uzaktan şarj edebileceğiniz teknolojiyi tanıttı.

Yalıtılmış şarj istasyonu olarak isimlendirilen, akıllı telefonun konumunu tespit eden gelişmiş antenleri var. 5 adet ana antenden oluşan baz sistemde şarj işlemi için toplamda 144 adet aşırı yüksek frekansa sahip anten mevcut.

Akıllı telefon tarafında ise işaret anteni (beacon antenna) ve alıcı anten dizisi (receiving antenna array) teknolojilerini geliştiren şirket, ayrıca kullanıcıları şarj kablosu ve şarj standı bağımlılığından kurtarmayı planlamaktalar.

Fiziksel engellerin şarj konusunda herhangi bir sorun yaşatmadığını belirten şirket, geliştirdikleri şarj teknolojisinin gelecekte akıllı saat, hoparlör, masa lambası ve diğer akıllı cihazlar ile de kullanılacağını belirtti. Peki yaşanan bu gelişme ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık