Türkiye’deki İl Sayısı 100’e Çıkacak Haberiyle İlgili Açıklama Geldi!

Türkiye'deki İl Sayısı 100'e Çıkacak Haberiyle İlgili Açıklama Geldi!

Ak Parti genel başkan yardımcısı Vedat Demiröz bir açıklama yaptı. Söz konusu yaptığı bir açıklamada Türkiye’deki il sayısının 81’den 100’e çıkarılacağını duyurdu. Şimdi ise söz konusu olan Türkiye’deki il sayısı 100’e çıkacak haberiyle ilgili açıklama geldi. İşte konuyla ilgili detaylar;

Türkiye’deki İl Sayısı 100’e Çıkacak Haberiyle İlgili Açıklama Geldi!

Yaklaşık olarak 1 ay önce MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, bir konuşma yapmıştı. Yaptığı konuşmada İl sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye hedefliyoruz’ demişti. Dün AKP genel başkan yardımcısı Vedat Demiröz’ün yaptığı açıklamaya göre bu açıklama artık gerçek oluyor. Demiröz’ün yapmış olduğu açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin aldığı ortak bir karar var. Bu karar ile Türkiye’deki il sayısı 81’den 100’e çıkarılacak. Peki bu açıklamanın detayları nedir?

Demiröz, yaptığı söz konusu açıklamada diğer Türk Cumhuriyetlerinin de 25-26 Ağustos’ta geleceği Ahlat’ı da bu 100 ilin içine dahil edeceklerini açıkladı. Demiröz açıklamalarında şu cümleleri kullandı; İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlatımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim.

Ahlat’ta açıklama yapan Vedat Demiröz, olayın sosyal medyaya yansımasından sonra bir açıklama yaptı. Demiröz açıklamasında şu cümleleri kullandı; Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında “İl sayısı 100’e çıkacak” şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilen bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda “Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması haline Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı” temennisidir. cümlelerini kullandı. Bu kullanmış olduğu cümleleriyle birlikte söylediklerinin yanlış yansıtıldığını belirtmekte.

Peki siz bu konu ilgili haberimiz hakkında düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık