TikTok Yasakları! Japonya’dan Beklenmeyen Hamle

TikTok yasakları artıyor

TikTok uzun süredir bir çok uygulama araştırmalarına göre dünyanın en popüler uygulaması oluyor. Araştırma sonucunda veriler bu şekilde olsa da kullanıcı yorumları ve ülkelerin uygulama hakkındaki düşünceleri oldukça karmaşık. TikTok merkezli olumsuz yönde bazı olaylar yaşanıyor. Bu sebeple bazı ülkeler TikTok yasakları ile sıkça gündeme geliyor.

TikTok uygulaması veri ihlali konusunda eleştiriliyor bu nedenle ilk yasaklar gelmeye başladı. İlk önemli yasakların da çeşitli ülkeler tarafınca geldiğini söylemek mümkün.

TikTok yasakları farklı ülkelere yayılıyor

TikTok ve yüzlerce Çin merkezli uygulamanın Hindistan’da yasaklandığını sizlerle paylaşmıştık. Bu gelişmeden sonra bazı ülkelerden kurumlar tekelinde yasak haberleri gelmişti.

Şuan ise TikTok’a gelen yasaklarla ismi anılan ülkeler arasına Japonya da dahil oluyor olabilir. Japonya’daki milletvekillerinin açtığı tartışma konusuna göre uygulama, tıpkı ABD’de de benzer şekilde tartışma konusu olan ”veri ihlalleri ve kullanıcı verilerinin sızdırılması endişesiyle” kısıtlanabilir.

Hindistan ve ABD ile başlayan TikTok yasakları Amazon gibi şirketlerin de konuya dahil olmasıyla enteresan bir hal almaya başladı.

Aynı zamanda Japonya’nın ulusal haber yayın kuruluşu NHK’de mevcut bulunan haberde yalnızca TikTok için değil, Çin merkezli geliştiricilerin uygulamalarına genel olarak bir kısıtlamanın sinyalleri veriliyor.

TikTok Japonya’da çok az bir zaman içerisinde büyük atılımlar yaptı. Ünlü isimler ile iş birliğine giden TikTok, bu noktada başarılı olmuş olacak ki Japonya’daki App Store‘da hep en üst sırada yer alıyor. App Annie’nin TikTok özelinde Japonya ayağı olan verilerde göre TikTok iOS tarafında en çok indirilen beşinci uygulama olarak kayıtlara geçiyor.

Hazırlanan kararın Japon hükümetine eylül ayında sunulması bekleniyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? TikTok kullanıyor musunuz?

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık