TikTok Clubhouse’a Rakip Bir Uygulama Geliştiriyor!

TikTok Clubhouse'a Rakip

Popüler sosyal medya şirketleri, kısa süre önce patlayan ve hızla kullanıcı sayısını arttıran Clubhouse’a rakip olmak için kolları sıvadı. Son olarak TikTok, Çin özelinde kullanılması için Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalışmaya başladı. TikTok Clubhouse’a Rakip bir uygulama geliştiriyor.

Sosyal medya uygulamalarına son yıllarda baktığımız zaman bir dolgunluk mevcut. Fikir üretme kısmı geri kalmışken, tüketim hızla artmakta. Bunun yanında son zamanlarda çıkan fikirlerde mevcut. Ancak bu fikirlerde diğer popüler uygulamalar tarafından entegre edilmekte. Buna örnek olarak kısa süre önce popüler olan Clubhouse uygulaması gösterilebilir.

Clubhouse; Facebook, Twitter gibi platformların ilgisini çekti. Bu iki platformdan sonra Clubhouse’un kullandığı konsepti entegre etmeye çalışan bir başka sosyal medya devi ise TikTok oldu.

TikTok Clubhouse’a rakip bir uygulama geliştiriyor

Bildiğiniz üzere Çin, Clubhouse’u yasaklamıştı. Bunun ardından söz konusu uygulamaya alternatif aranmakta. Çin’li sosyal medya platformu TikTok’un bir çözümü mevcut. Gelen haberlere göre TikTok, sohbet odası tarzında yeni bir uygulama geliştirmeye başladı. İlk gelen bilgilere göre uygulamanın Çin özelinde olacağı düşünülüyor.

Şu an için uygulamanın doğrudan TikTok‘a entegre bir şekilde mi çalışacağı yoksa yepyeni bir uygulama mı olacağı bilinmezliğini korumakta. Ancak önümüzdeki günlerde uygulamanın kapalı beta testlerine başlaması planlanıyor.

Yaşanan gelişmeler ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak fikirlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık