Tesla Kompakt Otomobil ve 1.000 km Batarya Üretecek

Tesla Kompakt Otomobil

Elon Musk geçtiğimiz Salı günü bir konferansta konuşma gerçekleştirdi. Bu konferansta Berlin’de Tesla Model X sahiplerinin park konusunda sorun yaşadığına dair bilgiler edindi. Elon Musk, Avrupa için geliştirmeyi düşündükleri hatchback Tesla modeli hakkında açıklamalar yaptı. Bunun yanında yüksek menzile sahip yeni batarya sistemi üzerinde çalışmalar yürüttüklerinin de altını çizdi. Tesla Kompakt Otomobil ve 1.000km batarya üretimi.

Tesla Kompakt Otomobil Üretiyor

Amerika’da park sorunun bulunmaması ve yolların geniş olması nedeniyle araç boyutlarının büyük olduğunu açıklayan Musk, Avrupa’da bulunan müşterilerinin sorunlarına çözüm amacıyla daha küçük boyutlarda araç üreteceklerini açıkladı.

Tesla’nın Almanya’daki fabrikasının bitiminin sona geldiğini söyleyen Musk, Avrupa’da tasarımcı ve mühendis istihdamı sağlanacağını ima etti. Avrupa’da pil üretimi de yapacaklarını belirten Musk, yeni bir pil teknolojisi üzerinde çalışmalar gerçekleştirildiği konusunda bilgiler paylaştı.

1.000 km menzile sahip yeni batarya sistemi

Musk, ”En uzun menzilli aracımız 600 kilometreden fazla menzile sahip ve yapabileceğimiz daha çok şey var. 1.000 km üzerinde menzile sahip bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amerika’da 600 km menzili bulunan aracın Model S olduğunu göz önünde bulundurursak yeni teknoloji sayesinde şirket batarya yönetimi konusundaki liderliğini korumaya devam edecek. Şimdilik söz konusu olan pilin hayatımıza ne zaman gireceği bilinmezliğini koruyor. Fakat şirketin yüksek menzilli araçları orta vadede kullanıcılara sunacağı düşünülüyor.

Yapılan açıklamalar ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Elon Musk’ın söylediği daha küçük boyutlu arabalar ve yeni batarya hakkında fikirlerinizi alt kısımdan yorum yaparak bize belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık